Onsdag

Djävuls onsdagen är här. Tobias gick av jobbet 06 imorse, sov till 11.30, då jag bytte av honom eftersom Meja sett till att jag varit vaken nästan hela natten. Tobias väckte mig 13.30, han åkte då till jobbet och slutar 22. Men men, det funkar! Jag har för tillfället två barn som stensover, vilket inte passar den store alls, men jag ser det som såhär: Han har semester och vem vilar inte på dagen när denna har semester? Han får hålla mammsen sällskap längre ikväll istället.

I och med att jag sov förut så missade jag lunchen, men jag tog en näve med cashewnötter och choklad så var jag piggelin igen. Till middag har jag tänkt en wok med kryddstarka korvar. Orkar inte stå och göra någon avancerad mat idag. Hur som helst är det relativt GI vänligt och bättre än pizza eller hamburgare.
Jag är fortfarande lite facinerad över att jag "bara" har gått upp två kilo på de tre månader jag inte ätit GI. Men jag har alltid haft tänket, jag har inte ätit överdrivet med chips eller godis. Bara choklad jag missbrukat och choklad är bra. Men hädanefter är det mörk som gäller. Däremot så känns det viktigast att jag får ordning på maten, slut på alla snabbmakaroner, pizza och hamburgare. Visst att man ska njuta av livet, men det hinner jag göra sen. Nästa helg när vi är barnlediga och bor på hotell tänker jag dock inte ha GI helg. Då tar jag semester. Men när vi befinner oss på hemmaplan och inte är bortbjudna är det GI som gäller. Jag tror att detta är det bästa för mig. Kombinerat med motion såklart. Jag måste verkligen hitta en motionsform som passar mig och motivationen.

Postivt!

Jag vägde mig imorse, har verkligen dragit på det eftersom jag inte mäktade med att få reda på hur mycket jag gått upp sedan jag slutade med GI i början av våren. Men till min stora glädje var det bara två kilo och det känns helt okej. Om 4 kilo är jag nere på inskrivningsvikten med Meja och det är absolut mitt första mål.

Nu har jag en liten grinig Meja här så en längre uppdatering kommer sen.

Vi har det finaste man kan ha


Midsommar

 

Midsommar har vi firat på Tjörn tillsammans med Linda och Linnea. Det har varit fint väder, god mat och bra stämning. Enda som varit negativt är att jag och barnen har varit grymt allergiska mot gräspollen. Meja är nog den som haft det jobbigast med igensvullna ögon på morgonen och mycket snuva. Finns ingen tvekan om att det är något annat än allergi så nästan gång vi ska till BVC ska jag be om remiss för att kolla båda barnen. Alfons har astmaliknande hosta så jag ska be om en astmakoll på honom också.

Barnen var trötta när vi kom hem och det kan jag gott förstå. Alfons och Linnea har lekt hela dagarna. Det har varit perfekt att bo i sommarstugan, vi kunde klara oss lite mer själva och framförallt är det en frihet att kunna släppa ut Alfons direkt på morgonen och låta honom leka efter frukosten.

Idag har Alfons varit på dagis, men han hade inte roligt. Alla hans kompisar har gått på semester och det fanns ingen kompis att leka med. Han har därför lekt med en fröken hela förmiddagen och jag kände när jag hämtade honom att han gott kunde vara ledig. Han fick dock bestämma själv, och hans val var att vara ledig. Så nu har Alfons tagit semester och blir hemma med mig och Meja i 8 veckor. Om 4 veckor börjar Tobias semester, men han jobbar helt okej så jag tror inte det är några problem. Jag tycker i alla fall att det ska bli mysigt att ha honom hemma, med tanke på hur våran vår har varit. Han behöver tid med oss och han kommer säkert längta efter dagis igen.

Idag har jag även kört igång med en variant av GI igen och det känns bra. Min mage känns redan mindre svullen och jag mår bättre. Men slavisk tänker jag fasiken inte vara under sommaren, jag tänker unna mig en glass då och då och jag tänker njuta av vin och lite alkohol.


Midsommar

Midsommar helgen har varit intensiv, solig och bra. Mer berättar jag imorgon tillsammans med bilder. Nu är jag trött och har myskväll med Alfons. Senare ska vi sova tillsammans i min och Tobias säng eftersom han jobbar natt. Jag har bestämt mig för att somna mycket tidigt ikväll.

En grå och tråkig dag blev en solig och mysig dag!

På förmiddagen lyste solen och värmen med sin frånvaro. Hade bokat med Malin att vi skulle åka upp till panka för att Alfons skulle få bada, men det fick ställas in på grund av det tråkiga vädret. Malin kom hit istället så jag kunde fixa tvätten samtidigt. Men solen sprack igenom och vi tog en promenad till lekparken med barnen och vädret blev varmt och skönt. Det slutade med att vi har varit ute hela eftermiddagen, lekt, grillat korv och njutit!

Nu har två väldigt trötta barn stensomnat och jag avklarar några samtal till familjen. Jag behöver ta tag i att börja packa, men ack så tråkigt!

Vad gjorde jag innan jag fick barn?

Ja, många gånger funderar jag på vad jag gjorde med min tid innan jag fick barnen. Och jag kommer som oftast inte på ett bra svar! Helt otroligt!

Maken har lagt båda barnen, vilket han gjort nästan alla kvällar nu. Skönt att slippa det ett par kvällar, i helgen är jag ensam om det.

Jag borde sätta mig och plugga mikrobiologi, men usch va tråkigt det är!

Tiden gick för fort!

Tiden över helgen gick för fort och jag insåg just att jag inte har skrivit på ett par dagar, men vad gör väl det när jag istället har umgåts med familj och vänner hela helgen?

Helgen har varit bra, fredagen spenderade vi i Skövde och på kalas på kvällen. Lördagen ägnade vi åt att storstäda lägenheten och på kvällen var vi ute och åt med Malin och Fredrik innan vi avslutade kvällen här hemma till fotboll och naturligtvis prinsessbröllopet på tv:n.
Igår tog vi ytterligare en tur till Skövde för att hälsa på barnens farfar och plastfarmor.

Idag har vi varit barnlediga ett par timmar och hunnit rensa på vinden och även rensat ut alla Alfons trasiga leksaker. Bäst att passa på när han inte är hemma.
Vi fick hem två trötta barn som sedan en och en halv timme sover sött i sina sängar.

Hoppas du har haft en fin helg!

Mycket att se fram emot!

I sommar har jag mycket roligt att se fram emot, egentligen har jag saker att se fram emot ända fram tills långt efter jul och nyår och det känns bra. Det behöver mitt liv!

Nästa helg firar vi midsommar på Tjörn, maken får dock stanna hemma eftersom han jobbar, men vi får världens bästa sällskap ändå. Linda och Linnea följer med oss! :D Vi ska bo i sommarstugan och det ska bli så mysigt!!! Alfons längtar redan massor efter att få visa Linnea hästarna, skogen och alla saker som finns.

Sedan har jag en rolig sak att se fram emot helgen 9-11 juli. Då ska jag och maken åka iväg till hemlig ort och fira 5 år och 2 årig bröllopsdag. Han har planerat allt, jag har inte en aning om vart vi ska. Det ska bli mysigt! Barnen ska vara på Tjörn och det känns bra.

Den 12 juli har jag en rolig sak planerad, som jag verkligen ser fram emot.

Sedan är det semester! Då ska vi till Liseberg med barnen, Parken Zoo med Linda och Linnea, Danmarksresa med barnen, Tjörn och jag ska ta barnledigt en helg och vara hos Linda!

Sedan är det flytt, studestart, Mejas 1 års dag, jul, nyår, praktik och Alfons 4 års dag. Det känns som om jag kan få ordning på livet nu!

Jag hade planer

Jag hade planerat att skicka ut man och barn under eftermiddagen så jag kunde vara hemma själv och städa. Så blev det inte riktigt. Jag stendäckade med barnen, som vanligt. Och vaknade med världens lägsta blodsocker och huvudvärk. Tjoho! Letade i hela lägenheten efter något sött och till min stora lycka hittade jag tre punchpraliner som fick mig på bra humör igen. Men huvudvärken sitter kvar. Jag är på god väg med att tvätta allt som ska tvättas i alla fall, och bara det är ju bättre än inget.

Om ett par timmar ska jag gå promenad med Malin och efteråt är det Greys Anatomy. Spännande värre!

In the middle of the week

Jag är inställd på att det är tisdag idag, jag ligger ofta någon dag back när Tobias har jobbar helgen. Men det är skönt att det är onsdag redan, imorgon är sista arbetsdagen för Tobias och han är sedan ledig tills onsdag nästa vecka.

Idag har jag inga större planer för dagen än att röja köket och riva ur lakan i alla sängar innan vi ska hämta Alfons. Vädret är fint, men lite kyligt ute. Förhoppningsvis kan vi spendera eftermiddagen ute idag igen.

Nu ska jag sätta igång med disken!

Fotografen Alfons


Äntligen!

Efter flera års väntan sitter nu min piercing på plats igen! Det känns riktigt bra, fast nu får jag hålla igen lite på snuset så jag inte får problem med den.

Till våran nya hall



I våran hall i den nya lägenheten har vi bättre med utrymme och bättre planlösning. Detta är ett axplock ifrån vad jag vill ha där. Hatthylla och skobänk - Ikea. Väggord Välkommen - Unik Dekor. Väggdekor This is your space - rädda barnen. This is your space ska jag dock skriva själv på en stor tavla som vi ska placera på en svart fondvägg som finns i våran hall. Bakom har jag tänkt att sätta ljusslingor så vi inte behöver tänka på lampor.


Söndag

Igår hade vi en lugn och skön dag jag och barnen. Vi handlade, sov en stund och såg en hel del på film. Ibland får man ha sådana dagar. På eftermiddagen fick vi fikabesök av Malin, och det var tur för det är vid den tiden som Alfons brukar börja bråka och ställa till det. Vilket han även gjorde igår, men det är lättare att hantera när man är två vuxna.

Idag jobbar Tobias lika tråkigt pass och jag har inte en aning om vad jag och barnen ska ägna oss åt. Men jag tror inte att dagen blir mer avancerad än igår. Barnen somnade sent igår kväll igen, och är därmed trötta idag igen. Jag ska plocka lite här hemma, fixa med kläder och disk är prio ett. Om vädret bättrar på sig lite så tror jag att vi tar en promenad till en lekpark i eftermiddag.

Vi är trötta!

Vi är hemma efter en tvådagars utflykt i Värmland. Först besökte vi min kusins student i Karlstad i torsdag och sedan åkte vi till Karlskoga och hälsade på våra favorittjejer under ett dygn. Sent igår kväll kom vi hem med två trötta barn som varit vakna en bra bit i bilen. Jag hade hoppats på att få liten sovmorgon, men 06.15 slog Meja upp sina blå och strax därefter kom Alfons insmygandes. Meja är fortfarande trött så hon somnade om nu för en stund sedan.

Idag är det tänkt att vi ska umgås med Malin, men jag tror allt att det får bli en lugn dag. Kylskåpet ekade tomt så när Meja vaknat och fått i sig gröt och jag duschat ska jag åka till affären. Fördelen när Tobias jobbar helg är att det är lugnt på hans jobb och jag kan lämna ett av barnen där. Underlättar alltid att bara ha med sig ett barn till affären.

Meja har fått en stor hög med kläder ifrån Linnea och de ska jag försöka få in i hennes byrå idag. Annars så hoppas jag att dagen går fort, eller ja, att hela helgen går fort. Tobias jobbar 06-18 hela helgen och på måndag har jag en rolig sak som ska bokas. Men den får vara en hemlighet några veckor till. :)


Ännu en regning eftermiddag

Det börjar nästan bli en tradition nu, att eftermiddagarna är fyllda med regn. Tredje eftermiddagen i rad nu som regnet står som spö i backen. Och vi tar ytterligare en lugn eftermiddag hemma. Ganska skönt faktiskt. Ska packa och fixa ordning kläderna tills imorgon och vid 17.30 är det en visning av lägenheten.

Imorgon åker vi ut och flänger igen, och det ska bli kul. Ska bli jättekul att se vart Linda och Linnea bor någonstans!


Meja

Världens sötaste Meja på studentfirandet i fredags. Nu har såret på kinden läkt och det är bara lite kvar i pannan och på näsan.


Vild, vildare, vildast!

Och så var vi tillbaka i de gamla rutinerna igen. Alfons är sjövild och mitt tålamod tar slut långt innan han ens har börjat. Jag är så trött på det här. Jag fattar inte hur han själv orkar bråka och jävlas hela tiden. Hur kan denna söta kille ha så mycket ilska och djävulskap inom sig?




Väntan

Nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal jag ska försöka genomföra under eftermiddagen, igår försökte jag några gånger när jag hade möjlighet men fick inget svar. Idag hoppas jag på bättre lycka!

Sen sitter jag även och väntar på att få se när våra skattepengar kommer in på kontot. Även om de mesta är öronmärkta, så är det ändå så kul att få pengarna. Det ska bli kul och skönt att fixa det som de är öronmärkta till.
Och till sist väntar jag på den nya lägenheten. Första ertappen är dock att bli av med denna. Än så länge har det inte varit någon visning, men det är iofs inte så konstigt eftersom Senäte har 3 stycken 4:or ute nu. Känns ju inte helt oväntat om vi inte blir av med denna förrän 1/10. Förhoppningsvis kan man göra en deal med de som tar denna att vi kan dela på september.

Idag är Meja lite gnällig, jag misstänker att vi har en utvecklingsfas på gång. Men vi ska ha en lugn dag. Om en liten stund kommer vilden hem och Tobias går till jobbet vid 14. Jag har tänkt att packa upp alla kläder som Meja fick ifrån Linda och sedan försöka bringa lite ordning här hemma. Samt tvätta.


Måndag

Måndag igen och redan igår började jag känna av lite smått ångest. Jag kopplar den ångesten till att Tobias börjar jobba idag igen. Kvällskift i början av veckan och mastodontpass i till helgen. JAG VILL INTE!
Det enda som är bra med dessa pass är att han sover hemma. För nattskiften gillar jag inte heller, då sover han inte hemma. Men vi ska väl ta oss igenom denna veckan också. Jag vet ju att nästa vecka går han av på torsdagen och är ledig i nästan fem dagar. Det är lyx för oss! Oftast brukar det vara så att han jobbar sju dagar på raken och är sedan ledig en eller två. 

I eftermiddag har jag bokat in så att jag och barnen åker ut till Maria och barnen i Göteve. Skönt att få lite sällskap och någon för Alfons att leka med. Imorgon skulle jag behöva boka in något med för att inte hamna i mina onda cirkel, men jag vet inte vad. På onsdag ska jag ägna kvällen åt att packa och förbereda torsdagens kläder. På torsdag morgon kör vi mot Karlstad och firar min kusin Rebecka som tar studenten. Natten mellan torsdag och fredag sover vi hos Linda i Karlskoga och det ska bli kul att äntligen få se hur hon bor! 

Jag längtar så oerhört tills flytten, men risken finns ju att den inte blir av förrän runt den 1 oktober, och hur länge känns det inte tills dess?!  

Helgen

I fredags firade vi Tina som tog studenten. Jättefint väder och fin student. Barnen skötte sig exemplariskt hela dagen och jag var riktigt stolt över dom. Alfons spelade fotboll mest hela dagen, och Meja satt i sin stol och flirtade in sig hos alla släktingar och vänner. De somnade snabbt när vi kom hem båda barnen så vi fick en riktigt lugn och skön kväll i soffan.

I lördags spelade Tobias fotboll på morgonkvisten och vi var med och tittade. Eller tittade och tittade, jag och Alfons spelade fotboll vid sidan av. När vi var klara vid fotbollen så åkte vi hem och gav barnen lite lunch innan vi åkte mot Skara tillsammans med Malin och Fredrik. På Axevalla travbana spenderade vi dagen, det kunde ha varit bättre men eftersom vi fick fribiljetter så var det väl okej. På kvällen grillade vi här hemma tillsammans med Malin och Fredrik och återigen var barnen totalt däckade innan klockan hade blivit 19.

Igår tog vi en lugn dag på förmiddagen vilken var skönt efter allt flängande sedan i torsdags. På eftermiddagen åkte vi iväg till Bjertorp slott och tittade på de fina studenternas bal. Vi trodde att barnen skulle däcka lika lätt igår, men de gjorde de inte. Vid 21.30 var det tyst inne och hos Alfons och Meja somnade ungefär en timme tidigare.

Överlag en bra helg men nu är vi tillbaka i vardagen igen.


Ytterligare en solig dag!

Det är så skönt att sommaren har kommit, jag hoppas det här vädret kan tänka sig att stanna i tre månader åtminstonde nu. Men det är väl tveksamt när man bor i Sverige?

Idag ska vi på studentfirande så jag ska snart börja stryka pojkarnas skjortor och sedan hoppa in i duschen för att själv se någorlunda ut. Meja mår bra idag, hon är sitt vanliga glada jag igen och det är skönt. Hon ser dock förjävlig ut i ansiktet, men det får vi väl leva med. Det kunde ju som sagt varit värre.

Resten av helgen ser ut att bjuda på fint väder, vilket jag tycker är passande då vi har planer hela helgen och Tobias dessutom är ledig hela helgen för första gången på över en månad.

Ha en fin fredag!

Det som inte får hända, hände.

Imorse när jag lämnat Alfons på dagis och var på väg därifrån så hade ett av barnen placerat en cykel precis bakom krönet vid en buske. Naturligtvis såg jag inte cykeln, snubblar rakt över och Meja far i backen med ansiktet neråt. Lilla pluttan fick panik och jag fick panik så jag skyndade mig hem för att tvätta av hennes sår. Hemma väckte jag Tobias som blev lika chockad som jag var. Vi tvättade av Meja så gott det gick och sedan slocknade hon. Då såg vi bulan i huvudet och ringde till sjukvårdsrådgivningen som gav oss rådet att åka in med henne och kolla så att det inte hade blivit någon värre skada.

På akuten fick vi träffa en jättebra läkare som tittade på Meja ordentligt och konstaterade att hon hade fått en lätt hjärnskakning. Sedan tvättade de av hennes sår ordentligt och vi fick åka hem. Hon har under omständigheterna mått riktigt bra idag och ätit bra.

Vi har ikväll varit på fest på dagis, vilket var trevligt och kul.

Nu sover snart båda barnen och jag ska tvätta så vi har rena kläder till studenten imorgon.

En tidig morgon

Som vanligt är det en tidig morgon hos familjen Johansson. Men idag startade morgonen på rätt sida av 05 i alla fall. Klockan var närmare morgon än natt när Alfons väckte mig.

Solen lyser ute idag, men det är än fortfarande ganska kallt och blåser. Efter dagis ska jag och Meja hem och ta det ganska lugnt, ska försöka hinna med att röja av köket. Förhoppningsvis sover Meja lika bra i sin säng som hon gjort i vagnen de senaste dagarna. Att hon får ta det lugnt idag känns viktigt, vi har en ganska intensiv helg framför oss. Imorgon är det studentfirande, på lördag ska vi till Axvall travbana med barnen och Malin och Fredrik för att besöka "På Landet" och söndag ska vi ut och titta på de fina studenterna när de ska på balen. En rolig helg!

I eftermiddag ska vi fika med våra favoriter! Linda och Linnea på stan innan vi ska iväg på vårfest på dagis. Och idag har maken gått på nästan 4 dagars ledighet, och det gillar vi!

Sandhamn

Tobias har börjat en timme senare idag, vilket känns lite lyx. Så vi har suttit och tittat på Sandhamn tillsammans där det ikväll har varit ett bröllop. För två år sedan planerade vi vårat bröllop för fulla muggar. Det känns helt overkligt att vi den 9 juli firar 5 år tillsammans och den 12 juli firar 2 år som gifta. Vi har inte haft det lätt alla gånger, och vi har gått igenom massor tillsammans, men vad lycklig jag är med denna man!
Den 9 juli åker jag och Tobias bort över helgen tillsammans. Det är en överaskning från Tobias och jag har ingen aning om vart vi ska. Barnen ska vara hos mormor och L-G, och det enda jag vet är att vi ska söderut. Det ska bli så skönt att vara ensamma en helg, en hel helg! Det har vi nog aldrig varit tror jag.

Dagen har varit bra, körde Solo till Trollhättan på förmiddagen där mamma väntade. Sedan hem och hämtade Alfons på dagis, lunchen intog vi på McDonalds och Alfons var överlycklig eftersom han fick leka av sig ordentligt och äta god mat. Sedan åkte vi hem och vilade hela familjen, vilket var ruggit skönt i värmen.
Blev dock lite stressigt när vi skulle iväg och skriva kontraktet, men nu är kontraktet påskrivet och lägenheten är uppsagd. Det känns ruggit bra! Magkänslan säger att detta kommer bli kanon!
Efteråt åkte vi hem och matade Meja och Alfons i trädgården innan vi åkte ner till stan och fixade det sista innan fredagen då Tina tar studenten.
Nu ikväll har jag varit ute och gått en skön långpromenad tillsammans med Malin, det får vi göra till en tradition!

Nu är det dags för mig att säga god natt. Imorgon måste lägenheten städas eftersom det kommer bli visningar förhoppningsvis snart.


Happy news!!

Imorse ringde ett hyresbolag på Tobias mobil, han var först tveksam till att svara eftersom han låg och sov, men jag sa till honom att svara. Och det var väl en himla tur, för de hade fått in en fyra som vi fick första tjing på eftersom vi inte fick den förra. Vi tittade på lägenheten klockan 13 idag och bestämde oss ganska omgående, denna ska vi ha!
Den är lite mindre än våran, hela 3 kvm mindre. ;) Men det är större kök, bättre badrum och framförallt en mycket bättre planlösning. Det absolut bästa med lägenheten är att det finns DISKMASKIN!! Förstå min lycka?! En tvåbarnsmamma som ägnar på tok för mycket tid åt att ha ångest över att det inte hinns med att diska, nu får jag en diskmaskin! Jag är så lycklig. Det finns dessutom utrymme för att sätta in en tvättmaskin i det stora badrummet, japp vi har två!, och det ska vi absolut göra.

Stor trädgård med lekplats för barnen, bra grannar, bra hyresvärd och jättemysig lägenhet. Detta kommer bli sååå bra. Nu kommer vi lämna alla gamla tråkiga minne bakom oss och börjar om vårat nya liv i en ny lägenhet.

Imorgon ska jag ringa våran nuvarande hyresvärd och säga upp denna, och jag hoppas att denne inte blir allt för tjurig utan kan gå med på att lägga ut den tills den 1/9, annars kunde den nya hyresvärden låta den andra lägenheten stå tom en månad för våran skull. Hur snällt är inte det?! De har dessutom inga problem med att få sina lägenheten uthyrda, så det känns toppen.

Nu längtar vi båda efter flytten! :)

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1793303/rilancio?claim=2aknmr95c4y">Följ min blogg med bloglovin</a>

Att vara ärlig mot sig själv

Jag började gå hos min psykolog i torsdags och fick reda på att ångestattackerna och paniken beror på några tvångstankar som jag har burit med mig i snart ett år. Tankarna jag har handlar inte om några saker jag måste göra, eller rädsla för baciller eller så, utan det är mer en rädsla och oro. Vad det handlar om delger jag bara ytterst få personen och nu är det fyra personer som vet. Min make, mina två närmaste vänner och min psykolog.

Vissa dagar är bra och tvångstankarna är borta, men jag är alltid på spänn och förberedd på att de kommer tillbaka. I förrgår hade jag en riktigt jobbig dag när tankarna bara malde och malde i mitt huvud. Igår hade det lättat lite, och idag är det än så länge bra. Det är fruktansvärt jobbigt att ha tvångstankar men och jag kan känna att det finns en viss skam i att erkänna det.

De dagar jag umgås med någon, Tobias är ledig eller en bra dag över lag, så kan jag hålla det borta. De dagar är underbara. Jag vet att det bara är tvångstankar och att min hjärna spelar mig ett spratt, och jag kämpar med att intala mig själv detta varje gång. Jag hoppas att jag kommer få hjälp av min psykolog att få bort dessa tvångstankar och kunna leva ett lyckligt liv igen.

Men det är skönt att börja släppa på spärren, och kunna berätta om det. Det var ett stort steg att berätta för maken.

RSS 2.0