Elin Krantz

Två människor försvann i helgen i Göteborg. En utav dem var Elin Krantz som i måndags hittades mördad i närheten av där hon gått av spårvagnen. Elin Krantz är en Falköpingstjej. Jag vet inte vem hon är, jag har sett henne någon gång, men jag har ingen relation till henne. Men jag påverkas. Det kommer nära. En oskyldig tjej får sätta livet till.

Jag skänker Elin och hennes familj, vänner och anhöriga en tanke. Livet är orättvist, de goda borde inte få försvinna före de onda.


Going crazy!

Jag ska aldrig mer flytta!! Helt serriöst, jag överväger att bo i den här lägenheten resten av mitt liv! De andra får flytta till hus om de vill, men jag rör mig inte ur fläcken! Det är inte det att den här lägenheten är så perfekt osv, utan det handlar om att jag orkar inte flytta en enda gång till! Never in my life att jag flyttar så länge vi har småbarn, det är en sak som är säker. Vad du än gör, flytta ALDRIG med småbarn! Du har ett helsike när du ska packa, du har ett helsike under flyttdagen, du har ett helsike när du ska städa ur det andra boendet och du har ett helsike när du ska packa upp! Med andra ord, en flytt med småbarn är ett helsike.

Just nu hade jag glädjeligen tagit emot barnvakt i sisådär en vecka för att få allt gjort. För det är omöjligt. Packar jag upp något, så packar Meja ner något annat. Ställer jag upp något, så plockar Alfons ner det. Serriöst?! Hur gör man?!

Efter hundra om och men så är barnens rum färdiga. Alla deras saker är uppackade. Men de har varit snälla nog att röra till där inne igen. Omtänksamt, verkligen. Vardagsrummet är en katastrof! Jag började packa ur lådor förut, men Meja vägrade låta mig fortsätta så nu är det saker precis överallt. Det går inte ens att se tv:n från soffan, lådor står i vägen.

Men visst, det viktigaste är gjort. Förrådet är ordning. Enligt Tobias var detta det viktigaste. Han har till och med en arbetsbänk där inne. Viktigt! Där ute har han varit i typ fyra timmar. Vad kan ta sån tid? Tacka vetja när jag bodde ensam, då åkte sakerna bara in och kunde man sedan få fram julsakerna i december var det en bonus. Organisera ett förråd, hur orkar karln?

Pojkarna är och handlar så jag kan laga middag, sedan ska barnen bums i säng och jag ska plocka ordning i vardagsrummet. Imorgon kommer folk för att fira min födelsedag, utan min vetskap. Det går bara inte att släppa in människor i den här lägenheten just nu utan att deras adress är här. På söndag ska allt vara klart, så är det bara. På söndag kväll åker Tobias till Uppsala och är borta tills på fredag eftermiddag. Tjoho eller något.

Gaaahh!

Alla dessa saker, överallt, driver mig till vansinne! Jag hatar att bo bland flyttlådor och sopsäckar. Vi har rensat en jäkla massa skit innan vi flyttade, men det är ändå flera säckar som rensats ut här och som behöver slängas. Och jag vet inte vart jag ska göra av allt som är kvar!? Alfons har miljoner leksaker, som jag inte får göra mig av med, förvaring är inget alternativ då vårat förråd redan är helt fullt. Mejsan däremot har inte alls lika mycket, och det är nog tur för jösses vilket litet rum skrutta har.
Sedan får jag lite panik på Tobias som är segare än segast när det kommer till vissa saker. Bänkskivorna är fortfarande inte oljade och på plats i köket trots att detta skulle ha blivit gjort redan i måndags eller söndags kväll.
Och tvättmaskinen, ja den står på plats men är inte installerad. Jag behöver tvätta! Börjar inse faktum att jag denna vecka kommer få tvätta i tvättstugan då tvätten samlas på hög just nu.

Just nu vill jag bara ha allt färdigt, så jag ska dricka upp mitt kaffe och sätta fart.
Mindre än en vecka kvar tills skolan börjar och då hinner jag inte vara distraherad av gardiner som vill sys eller tavlor som vill hängas upp.

Positiva dagen var det idag va?

En vecka

Om en vecka börjar jag skolan igen. Vart tog det här året vägen?! Känner mig just nu inte alls redo att börja skolan igen, men samtidigt så vet jag att jag kommer tycka att det är jätteskönt. Men det kommer bli ett par stressiga månader innan Meja går på förskolan.

Idag är Tobias ledig och han och Alfons åkte iväg till badhuset för en stund sedan. Meja ligger och sover och jag funderar på vad jag ska sätta igång med. Tobias behöver fixa till hyllorna i vardagsrummet innan jag kan börja packa upp där och i köket behöver jag få undan saker som ska vara i vardagsrummet.
I eftermiddag har Alfons tid hos bvc läkaren. Egentligen är det väl jag som har tiden eftersom jag ska försöka få hjälp med Alfons trots och utbrott. Men Alfons får följa med och jag ska dessutom visa hans vattenblåsa (?) på fingret som han haft där i ett par månader.

Hoppas du får en skön dag!

Besiktning

Idag har jag stressat som en gnu för att städa klart gamla lägenheten. Allt för att nya hyresgästen skulle kunna komma in några dagar tidigare. Nu ångrar jag mig bittert. Senäte räknade lägenheten som ostädad på grund av att golvet inte var torkat! Därmed var lägenheten klassad som smutsig! Då blev jag irriterad. Nya hyresgästen blev irriterad över att vi inte målat om den rosa väggen, men men. Jag sa att vi kunde göra det, men då kunde hon inte få lägenheten förrän torsdag men det gick hon inte med på.
En annan tråkig historia är att vi åker på att betala tapeter till köket eftersom Alfons hade kladdat på väggarna och tapeterna inte var äldre än tre år. Även detta var lite irriterande men det finns ju inget att göra åt det nu.

Ytterligare en sak som irriterade mig var att Tobias SMET upp till grannen under hela besiktningen! Jag hade sagt redan innan att jag inte ville ta det själv men ändå fick jag stå där ensam. När det är dags för flytt ifrån den här lägenheten får han minsann göra det ensam!

Nu väntar jag på att barnen ska somna, sen ska jag börja packa upp. Köket är nog snart i ordning och då ska jag sy gardiner dit. :D

Jag saknar dig!

Älskling! Kom hem! Jag saknar dig. Det är tomt i soffan, och jag vill inte sova för det är kallt i sängen. Jag vill att du kommer hem och njuter av nya lägenheten med mig. Jag vill reda upp oredan tillsammans med dig, inte ensam.

Trött

Har landat i soffan en stund nu när båda barnen sover. Alfons inviger sitt nya rum, det verkar fungera bra, han somnade snabbt. Meja får dock sova ytterligare en natt i vår säng eftersom jag upptäckte att hon inte har någon persienn i sitt rum. Trodde Tobias hade satt upp det igår, men det glömde han nog. Men men.

MR gick bra, det var lite jobbigt att ligga still när man vet att man måste göra det. Men de hade fått bra bilder och det är ju bra. Nu väntar jag bara på svaret från läkaren så får vi se om det visade något eller inte.
Efteråt hyrde vi en kärra och Tobias körde sista lasset till tippen. Jag började städa lägenheten och fick lite panik eftersom jag insåg att jag aldrig kommer hinna måla Mejas rosa vägg vit tills imorgon. Så det får helt enkelt vara. Vill hon ha lägenheten tidigare så får hon fixa det själv. Jag funderar på att istället dra över golven och fönstrerna imorgon så "lämnar" vi bara målningen efter oss.
Imorgon kväll ser jag verkligen fram emot att ha Tobias hemma och få lite hjälp med uppackningen. Just nu är jag så oerhört trött så jag har svårt att tänka mig att något mer blir gjort ikväll. Jag ska se Ullared och sedan ska jag nog krypa ner hos Mejsan och sova.

Vi har förresten väldigt knarrande golv i lägenheten och jag är så rädd att det stör så jag smyger verkligen omkring. Även om hon under oss sagt flera gånger att vi inte stör, så oroar man sig för det. :)

Vi smyger omkring

Meja vaknade tidigt, före 06. Och strax därefter väckte hon Alfons så vi var uppe tidigt. Såhär i början är man lite rädd att störa grannen, framförallt tidigt på morgonen så jag försökte verkligen få Alfons att sitta i soffan en stund. Det gick bra i cirka 20 minuter, sedan var han igång och lekte.
Och Meja, hon är inte bättre hon. Hon sitter i köket och packar upp och ner mina kryddor ur en låda. Det känns som ett tecken, ungarna vill att jag börjar packa upp. Jag inser än en gång hur viktigt det är att få ordning snabbt. Leva i kaos med två små barn har vi gjort i en månad i gamla lägenheten, jag orkar inte det mer.

Så jag sätter väl igång, så jag har fått nåt gjort när vi åker till Skövde sen.


Flytten

Flytten gick verkligen smidigare än förväntat! Vi började packa lastbilen vid kvart i elva, klockan tolv var hela lägenheten tömd! Klockan två hade jag hämtat barnen och alla saker var inne i nya lägenheten. Detta utan stress och irritation. Hade en tanke om att städa ur lägenheten på Kapellsgatan idag, men sedan blev det aldrig av. Började packa upp lite smått här hemma och sedan var det kvällen.

Det känns i alla fall väldigt bra. Kaos bland alla lådor, men det är det nog snart ordning på. Jag ser fram emot att börja inreda, sy gardiner och sätta upp tavlor. Men först får jag nog städa ur den gamla lägenheten imorgon och packa upp här.

Imorgon har jag dessutom MR röntgen av hjärnan. Lite nervöst, men det går nog bra. Mina älsklingar följer med.

Tobias jobbar i natt, verkligen tråkigt. Men barnen sover i vår säng och ska få sova där i natt. Alfons ville inte sova i sin säng förrän vi hade packat upp hans nattlampa och cdspelare så han kunde lyssna på blixten sagan.

Jag ska snart göra barnen sällskap i sängen. Sov gott!

Nu kör vi!

Barnen lämnas hos farmor i skrivande stund. Sedan flyttar vi lastbilen och börjar lasta. Runt 11 kommer en massa karlar och Malin som ska bära. :D
Jag längtar tills vi är i nya lägenheten!

Time to say godbye!

Om 12 timmar är det dags att säga hejdå till Kapellsgatan och Hej till Nils Ericsonsgatan. Den efterlängtade flytten är äntligen här och det känns kanon!

Idag har jag och Malin varit i Jönköping på IKEA, det var massa folk så jag är verkligen glad att vi åkte tidigt. Handlade det som skulle handlas och åkte sedan hem. Alfons fick följa med och han var mycket nöjd över att få leka inne på Småland. Väl hemma åkte vi till nya lägenheten och röjde undan där, monterade nya handtagen, Mejas hylla, hatthyllan och skohyllan. Nu väntar lägenheten på alla möbler.

Jag ska strax börja packa det sista här och sedan sova. Imorgon flyttas internet, så orkar och hinner jag så skriver jag imorgon kväll.

Tack Malin och Fredrik för all hjälp! Vi kommer och ger igen med hjälpen när ni flyttar till huset!

Freeeedaaaag!

Äntligen fredag! Ännu närmare flytten. Bara två nätter kvar i den här lägenheten. :)

Idag har jag barnvakt på eftermiddagen, planen är att vara i nya lägenheten och måla. När vi drog tejpen till fondväggarna igår så släppte en del utav färgen. Det måste jag bättra på idag. Mejas fondvägg är inte helt färdig heller, även det ska jag göra idag. Förhoppningen är att jag hinner göra ränderna i vardagsrummet också. Sedan är det klart! Då ska vi röja av golven, dammsuga och torka av så allt är redo när vi kommer med möblerna.

Här hemma när det inte jättekvar mycket att göra. Packa ner småplock och leksaker. Ikväll ska vi vara här och då kan jag passa på att torka ur alla de sista skåpen. Imorgon ska jag till IKEA! :D

Hoppas du får en mysig fredag!

Tar det aldrig slut!?

Vi har ätit en riktig gourmet lunch! Spagetti och korv. Jättelyxigt. ;)

Nu ska jag strax sätta igång med packning och städning, men jag sitter och reflekterar över hur mycket saker vi har egentligen. Det tar ju aldrig slut!! Det ligger småsaker här och där och jag vet inte i vilken låda jag ska lägga det. Galet! Och ändå slänger vi massor!

Helt appropå, Meja går med stöd nu! Hon går och skjuter Alfons parkeringsgarage framför sig och går som bara den. Dags att ta fram gåvagnen!

USCH!

Jag har börjat städa badrummet. Och jag har bara en sak att säga: USCH!!! Ett löfte jag ger mig själv är att hålla efter städningen bättre i nya lägenheten för det här är vidrigt! Vi brukar inte vara slarviga och jag brukar städa en gång i veckan, men vi har verkligen lagt ner den här lägenheten för ett bra tag sedan och struntat i noga städning. Men det känns befriande att städa här, för snart lämnar vi det bakom oss.

Nu dags att väcka Meja och åka till förskolan!

Paket

Efter lämning på förskolan åkte vi till ICA för att hämta ut paket. Bara roliga paket idag. Vinsten på StudioNele och Blöjor från pampers som vi ska buzza om. De verkar jättebra. Jag berättar mer när Meja provat de några dagar.

Nu har jag skickat önskelista till mamma eftersom min födelsedag närmar sig med stormsteg. Smidigt att det nästan går att köpa allt på nätet, då är det lättare att skicka önskelistan.

Förresten, Meja har blivit extremt svår att få att sova på dagtid. De senaste dagarna har hon bara velat leka i sängen och busar. Känns lite jobbigt att behöva hålla fast henne lite för att hon ska slappna av, men då inser hon att hon är trött. Hon har även börjat vinka innan hon sätter av mot andra änden av rummet. Ser jätteroligt ut, en vinkning och sedan är hon iväg.

Nu är det dags att sätta fart med dagens To do!

Godmorgon fina ni!

I natt har jag sovit mycket bättre, hade tänkt läsa lite igår när vi la oss men jag orkade bara två sidor innan lampan fick släckas och jag somnade. Meja verkar också ha sovit lite bättre i natt.
Jag kände mig nästan pigg när Meja vaknade vid 06. :)
Nu har jag precis tagit en dusch och känner mig redo att sparka igång dagen. Igår hann jag med det mesta på min To do lista, utom att börja med Mejas fondvägg. Men jag har städat väldigt mycket i köket, så det är inte alls mycket att ta där innan besiktningen nu.

Dagens To do lista:

  • Rensa färdigt garderober och skåp i vårat sovrum och Alfons rum
  • Röja ur lilla toaletten och städa den
  • Städa vidare i köket
  • Plocka ur och städa det som går i badrummet
  • Köra bort fryst mat till nya lägenheten och frosta av frysen
Mer vågar jag inte hoppas på att jag hinner. Men först av allt, frukost och iväg mot förskolan!

Tröttheten kom över mig totalt!

Vi kom hem från Grästorp för en liten stund sedan. Meja har varit helt förtvivlad i bilen både dit och hem, på vägen hem somnade hon när vi hade 1,5 mil kvar. Lämnade då av Alfons hos Tobias i nya lägenheten och åkte hem och stoppade Mejsan i säng. Hon har sovit kasst idag så hon behövde verkligen komma i säng i tid. Nu hoppas jag att hon får en riktigt god natt.

Nu satte jag mig i soffan en stund och blev kanontrött. Men jag måste snart komma igång igen och fortsätta med packningen och städningen. Först ska jag nog ta och ringa till försäkringskassan.

Det tar sig!

Har rensat kläder i barnens byråer och bland det nytvättade. Har packat ner det som de inte behöver fram tills söndag, så prio 1 i nya lägenheten får bli att packa upp kläder på söndag kväll. Mina kläder är också snart nedpackade, är ju knappt något jag behöver. Vanliga kläder att åka till och från förskolan i och målarkläderna är det enda som kommer användas.
Har även städat ur hela skafferiet och slängt massor! Har även torkat ur det så nu är det förbjudet att stoppa in saker där.

Har även pratat med hyresvärden och fått ändrat besiktningstiden tills tisdag klockan 15, lite stressigt då vi ska måla Mejas rosa vägg också. Egentligen börjar jag känna att det inte riktigt är vårat jobb, men eftersom vi har lovat och det är jag som kommer ta besiktningen så vill jag inte stå där och skämmas för att det inte är gjort. Och jag vill inte heller betala för att de tar hit en målare som ändrar, inte för att jag tror att det kommer bli ett förslag.
Förhoppningsvis kan vi flytta in Mejas säng i vårat rum ikväll, så kan jag börja måla den.

Nu ska jag återgå till att packa och städa en stund tills Tobias kommer hem om ca en timme. Sedan iväg med barnen och solo till Grästorp. Ikväll måste jag komma ihåg att ringa till försäkringskassan, nu under dagen har det varit hysteriskt lång kö så det har inte varit någon idé att försöka ens.

To do´s

Idag har jag en To do lista.
  • Ringa till nuvarande hyresvärd och försäkringskassan
  • Hämta ut medicin
  • Lämna Solo i Grästorp
  • Börja röja ur skåp och garderober
  • Börja måla Mejas fondvägg
Nu hoppas jag innerligt att allt hinns med så jag kan sova  bättre i natt.

Uruselt!

Jag har sovit uruselt inatt. Vi var hemma sent ifrån lägenhet och när vi väl släckte var klockan 23.30. Då frös jag hysteriskt och kunde inte somna på grund av det. När jag väl blev varm så insåg jag att det är onsdag idag. Dvs endast 4 dagar kvar tills flytten och en halv dag försvinner troligtvis på grund av IKEA på lördag. Då blev jag stressad, när jag började tänka på det som inte är packat. Och efter det tog det flera timmar innan jag kunde sova. Resultatet idag är att jag är jättetrött och gärna hade sovit de timmar Alfons är på förskolan. Men jag hinner inte. Jag måste börja tömma garderober!

I alla fall, målningen igår gick bra! Alfons rum är förhoppningsvis färdigt och hans gröna färg är supersnygg! Vårat sovrum kan eventuellt behöva en strykning på fondväggen idag men förhoppningen är att det också är klart. Och det är också superläckert! Färgen på fondväggen skulle jag beskriva som grekland och medelhavet! :)

När Tobias slutar idag ska jag köra upp honom till lägenheten och ta med mig barnen till Grästorp för att lämna Solo. Tobias behöver måla köket och då passar det ju bra att jag och barnen är borta två timmar. Då hinner han få en del gjort. Eventuellt åker jag dit senare ikväll och börjar med Mejas fondvägg. Hennes är lite mer komplicerad eftersom hon ska ha cirklar som jag får måla med mall och sedan på frihand med färgen. Men det ska nog bli bra. Fondväggar är hysteriskt roligt att måla.

Nu är det dock dags att göra oss klara för förskolan. Apoteket måste jag hinna med idag också. Tur man har en blogg så man kan påminna sig själv.

Trött

Jag la Meja efter lunchen för cirka en timme sedan. Hon höll på och lekte i kanske 20 min innan hon somnade. Och jag är så trött, jag skulle kunna göra precis vad som helst för att få krypa under duntäcket och sova några timmar. Men Alfons ville inte vila, och har inte heller somnat till sin film så jag fick vara snäll och gå upp.

Jag funderar dock på att hoppa in och ta en dusch och se om jag piggnar till lite. Senare ska vi hämta ett nytt badrumsskåp till lägenheten, det ser jag fram emot då det andra var vidrigt! Ikväll är det som sagt målning som gäller.

En regning och grå tisdag

Imorse när jag och Meja gick upp regnade det rejält och var kallt ute. Riktigt ruggig morgon. Men vi kom iväg till förskolan och sedan ut på morgonpromenaden. Meja sov i vagnen men vaknade tyvärr strax innan vi kom hem. Så hon sov nog inte mer än runt 20 minuter. Vi la oss i sängen en stund när vi kom hem, men det blev ingen sömn utan bara lite gos.

I eftermiddag kommer barnens farmor hit och är hos barnen ikväll så vi kan måla. Blev inget målat igår, vi var båda trötta efter middagen så ingen orkade åka iväg. Förhoppningsvis får jag gjort minst två fondväggar ikväll.

Imorgon ska Solo troligtvis åka hem, hon lider verkligen när Alfons är som han är. Tycker synd om henne när hon står med svansen mellan benen och skakar när han bråkar. Så det blir nog bäst för henne att åka hem två veckor tidigare.

Ont i mammahjärtat!

Idag har varit en dag som alla andra veckodagar. Alfons bet mig i armen utanför förskolan för att jag försökte ställa honom bredvid bilen när det kom en annan bil körandes. Sedan konstant bråk och skrik hemma i flera timmar.
Det gör ont i mammahjärtat när vi bråkar. När han är arg på mig och jag inte vet vad som är fel.

Vi misstänker att det har att göra med att han går för lite på förskolan, han är inte färdig där när jag kommer. Han är ju annars en go och mysig kille, men detta tär verkligen på våra krafter. Nu har det varit såhär i snart ett år och min ork minskar för varje dag.

Jag är glad för att bvc verkligen har tagit oss på allvar, att våra problem blir hörda. Nu hoppas jag att läkaren ger oss bra hjälp! Jag vill komma ur det här och få tillbaka min gosiga Alfons!

Måndag

Denna måndagen kommer alltid minnas som den svarta måndagen, måndagen då SD tog steget in i riksdagen.

Nu till annat än valet. Idag ska jag försöka komma igång med GI igen, lite smått i alla fall. Jag märker ju att jag mår så mycket bättre. Har funderat på att använda nutrilette som mellanmål eftersom jag har så svårt att få i mig mellanmål. Det är ju också smidigt att ha med mig när jag är i nya lägenheten.
Idag lagar jag dessutom middagen till stor del nu, för att vi verkligen ska äta middag hemma.

Alfons är på förskolan. Meja sover, pluttan är superförkyld och jag själv har ont i halsen. Jag hoppas det inte blir värre! I eftermiddag ska jag med Malin till färgaffären för att köpa färg till Mejas fondvägg och Alfons fondvägg. Förhoppningsvis får jag tag i färgen till vårat sovrum också. För nu är det dags att måla fondväggar!

Jag har ringt och ändrat datumet för bredbandsflytten och hinner jag ska jag ringa och fixa flytten för el.

Samma känsla som för 4 år sedan.

Idag vaknar jag med samma känsla som för 4 år sedan. Ytterligare en mandatperiod med Reinfeldt. Vad hände?! Hur kan människor vara så okänsliga, så egoistiska att de inte ens kan rösta för andra än sig själva?
Jag hoppas att dessa människor får smaka på baksidan av Alliansens politik, att de själva blir långtidssjukskrivna, arbetslösa eller ensamstående. Då är nog livet inte lika roligt som när man får feta skatteavdrag eller har möjlighet att låta någon annan städa ens egen skit.

Att SD dessutom har tagit sig in i regeringen är även det lika skrämmande, men jag hoppas fan att Milljöpartiet INTE går över till Alliansen. De rödgröna är starka och kommer ta sig igenom detta.

Nu ska jag klä på mina barn och köra Alfons till förskolan.

Spännande valdag!

Jag sitter framför valvakan och håller tummarna för att vi får ett regeringsskifte ikväll. Det kommer bli tätt och prognoserna verkar som om Alliansen håller sin plats kvar och SD har kommit över spärren.

För mig känns det skrämmande att leva ytterligare en madatperiod, 4 år, tillsammans med en moderatledd regering. Dessa fyra år är tillräckligt.

För övrigt så har dagen varit bra. Jag vaknade dock med halsont som jag inte hoppas blir värre. Vi har målat färdigt sovrummen och vardagsrummet. Nu ikväll är Tobias och hans kusin kvar och målar hallen. Den är omöjlig att göra när barnen är med.
Imorgon tror jag att det börjar bli dags att måla fondväggar. Det ska bli roligt!

Om en vecka bor vi i nya lägenheten! Jag längtar!!

Osocial lördag

Tobias var trött när han kom hem från jobbet, vilket jag kan förstå. Efter att han har sovit när han lagt Meja, när han lagt Alfons, på en stol vid bordet och till sist i soffan så skickade jag honom i säng. Tyvärr går det bara skit på tv:n ikväll så det känns inte sådär jättekul att vara uppe själv. Men jag har en fundering på om jag skulle försöka klippa kakeldekoren till nya lägenheten.

Hoppas ni andra har en bra kväll!

Det närmar sig.

Jag packar julporslinet idag, det sista som fanns kvar i hyllan. Sedan är den i stort sett tom sånär på Alfons filmer och lite andra småsaker som vi inte kan packa ner än. Det är faktiskt inte sådär jättemycket kvar att packa och det känns skönt. Det är lite skåp att rensa i Alfons rum och vårat sovrum, sedan är det bara att packa det andra de sista dagarna. Min lilla förhoppning är att vi kan ta en snabbtur till IKEA om en vecka. Det är inte mycket vi ska ha, men jag vill verkligen ha Mejas hylla, hatthylllan och skobänken när vi flyttar in. Men vi får väl se vad som hinns med!



Snoret rinner bokstavligen ur näsan på henne idag, men lycklig är hon de få gånger hon får röra datorn.

Glöm inte!

Glöm inte att rösta imorgon om du inte redan har gjort det! Det är viktigt att du använder din rösträtt för att göra DIN röst hörd!

Jag och Tobias går och röstar imorgon, och vi röstar rätt, vi röstar rött! Rösta för medmänsklighet och välfärd för alla, inte bara de förmögna.

Morgonstund har guld i mun?

Njea.. Jag tycker inte att det är sådär jättekul att bli väckt av en ill-vrålandes Meja klockan 06, men troligtvis hade hon försökt få mig att vakna ett tag och tog till sist till det tunga artilleriet. Ill-vrål. Men hon blev glad när jag tog upp henne och vi gick ut för att göra välling. Sedan höll Alfons på att skrämma livet ur mig, när jag gick upp sov han som en stock. När jag sedan står i köket och kollar ut i vardagsrummet är tv:n igång. Lite kalla kårar sådär innan jag såg Alfons sittandes i soffan. Han måste ha smygit väldigt bra!

Igår tog målandet ytterligare ett stort steg framåt och det är inte långt kvar tills jag kan börja med fondväggarna. Det ser jag fram emot! Vi målade från 17 till 23 och tre rum blev målade! Malin och Fredrik är grymma som hjälper till så mycket! Imorgon får vi hjälp utav Tobias bror och kusin så jag har väldigt god förhoppning om att vårat sovrum och vardagsrummet blir klart samt att första stryckningen i kök och hall blir gjord. Har vi tur så kanske våra bänkskivor kan bytas imorgon också.

Idag jobbar Tobias det tråkigaste passet som finns på det där bygget, 06-18. Jag och barnen ska ha en lugn dag, jag ska försöka börja torka ur skåp och om vädret håller sig så ska jag nog putsa av några fönster. Jag hoppas dessutom på uppehåll så vi kommer ut med Solo.

Btw, jag känner mig som 100 år idag efter allt hoppande upp och ner på en pall eller stol igår kväll. Träning? Ja tack!

Stress

Jag är superstressad inombords över skolan. Jag känner verkligen en stor press på mig inför hösten. Kommer jag klara av att läsa med barnen hemma så pass mycket, eller kommer jag hamna efter med mer? Dessutom är jag fruktansvärt stressad över flytten. Vi har långt ifrån packat allt som behöver vara packat. Hemmet är ett kaos, det är saker överallt och nästan all våran lediga tid går åt att måla i nya lägenheten. Den högsta prioriteringen är att hela den lägenheten ska vara färdigmålad när vi kommer dit med möbler. Annars blir det ännu mer kaos.

Nu ska jag försöka packa och rensa. När Tobias kommer hem i eftermiddag åker vi bort till nya lägenheten. Förhoppningsvis sätter inte Mejas förkylning stopp för att vi kan ha barnvakt ikväll när barnen sover så vi kan måla ett par timmar.

Tävling hos prinsessans dagbok!

Prinsessan håller en tävling nu där man kan vinna en övernattning hos Scandic. Jag vill verkligen vinna! Det skulle vara så välbehövligt för mig och Tobias som aldrig hinner med någon egentid nu.

Var med och tävla du också!

Jag behöver kaffe!

Kaffekokaren står i nya lägenheten, men jag behöver ju mitt kaffe! Det är nästan så jag överväger att åka dit och dricka mitt kaffe, men jag tror nog att jag väntar tills i eftermiddag.

Idag var mina ungar ur-gulliga! När de hade vaknat, så gick Alfons till Meja och satt och lekte med henne i hennes säng och de hade stängt min dörr så jag fick sova vidare. När jag vaknade var klockan 07.45 och jag har inte en aning om hur länge barnen varit vakna. Ringde Tobias i panik och frågade om de var vakna när han gick vid 6, vilket de inte var. Men jag möttes av skratt och glada ungar och det gjorde morgon perfekt. Sen att jag fick stressa halvt ihjäl mig för att hinna till förskolan i tid, det gör inget.

Nu sover Meja morgonvilan och jag ska ta tag i några jobbiga telefonsamtal. Bland annat till CSN och försäkringskassan.

Jag orkar inte!

Idag orkar jag inte skriva något jätteinlägg. Vi har varit på bvc, det har gått bra. Meja väger 10.3kg och är 74,7 cm lång. Hon fick beröm för sitt utvecklade tal. Ang Alfons så har vi tid hos bvc läkaren som ska skicka remiss till barnpsykolog. Efter bvc hämtade vi Alfons och åkte till nya lägenheten, målade i måååånga timmar tillsammans med Malin. Sedan hem och lägga barn och nu är jag däckad i soffan och väntar på pizza. Är helt fel, men att vara utan mat hela dagen känns tugnt.

Imorgon packar jag hemma under dagen och målar eftermiddag och kväll.

Dåligt jobbat Malin!!

Är lite arg på mig själv idag. I söndags så föll jag ur GI-rutinen och motionsrutinen när min huvudvärk kom och jag fick sitta hela dagen på akuten. Har inte ätit jättefel och inte gjort några rejäla utsvägningar, men det irriterar mig ändå. Imorgon är det jag som återgår till promenaden på berget och GI-mat. Så är det! Och när flytten är avklarad är det jag som flyttar in på gymmet, kosta vad det kosta vill, jag ska ner i vikt! Är så fruktansvärt less på att väga så som jag gör. Nu är det dags för förändring! Jag mår ju ändå mycket bättre utav GI-maten, det är bara planeringen som inte passar mig.

Alfons var på sitt sämsta humör idag när jag hämtade på dagis, så jag blev slagen och skallad. Har tröttnat för länge sedan, men vi vet ju inte vad vi ska göra. Imorgon har vi BVC som tur är så då ska jag prata med henne.
Jag fick honom i alla fall att somna UTAN napp idag! Jag hoppas det sitter i, för han har inga nappar kvar. Efter att han bråkade hela dagen igår åkte hans nappar i soporna, nu är det dags för den killen att inse att han är stor. Jag tror att nappen spelar stor roll i hans humör.

Vi skulle ju möta Malin vid nya lägenheten, men eftersom Alfons verkligen behövde sin vila så ändrade vi det och åker dit när Tobias har slutat istället.

Sömntutor!

Solo ligger i soffan och snarkar och Meja ligger i sängen och snarkar. Snart är det dags att hämta Alfons och sedan hem för lunch. Vid 13 ska vi vara i nya lägenheten och möta upp Malin som ska hjälpa till med målningen. Skönt att vara effektiv idag!

Godmorgon mitten av september.

Halva september har redan gått, tiden går lite för fort känner jag återigen. Om tre veckor har jag kursstart, då är mitt föräldralediga liv slut igen. Det känns skumt. Fast jag kommer ju vara hemma till stor del, så det kommer nog inte vara någon skillnad förutom att jag pluggar samtidigt.

I natt har vi haft sällskap i sängen av en snorig Alfons, han vaknade innan jag släckte och hade lite jobbigt med snuvan. Idag är han fortfarande snuvig, men ingen feber, inget halsont eller hosta. Så han kommer nog få gå till förskolan idag så får vi se hur det utvecklar sig.

Idag är planen att få målat Alfons rum minst en gång och köket en gång. Tror att det är genomförbart. Malin är supergullig och kommer efter jobbet för att hjälpa till. Även om jag har svårt att ta emot hjälp, så känns det värdefullt att få den denna gång. Jag inser att vi aldrig kommer klara det helt på egen hand med två barn. Vi har många som erbjudit sig att vara barnvakt och det är också värdefullt så kan vi jobba tillsammans i lägenheten. Min dröm är att allt målande är färdigt när vi flyttar in om 1,5 vecka, och det känns inte helt omöjligt. Enda dagen vi inte kommer kunna vara där är lördag eftersom Tobias jobbar maratonpass. Men jag kan ju alltid åka dit på kvällen.

Hursomhaver, jag glömde kameran igår! Kom på det när jag satt och målade Alfons rum. Men jag ser till att den kommer med idag, så får ni se lite av hur det såg ut innan.

Hör och häpna, nu ska jag ta tag i disken!

Hur i helsike tänkte vi?

Vi har typ vildaste ungen i stan, och vi väljer att flytta in på andra våning i ett trähus. Serriöst?! Just idag känns den idén väldigt dum. Stackars människa som bor under oss. Det lär ju låta något rejält när Alfons springer och dunsar.

Har i alla fall varit i lägenheten och tejpat halva Alfons rum. Kunde inte tejpa i taket eftersom vi inte hade med någon stege. Men förhoppningsvis kommer jag dit senare och kan göra klart hans rum och köket så det kan målas imorgon.

Inspiration!

Jag har kikat runt en del på styleroom.se, en jättekul inredningssida. Något som jag ska beställa nästan omgående till både mig och Meja är detta smyckesträd!


Meja får ett rosa och jag ska beställa ett svart. Dessutom var det bra pris, 199:- st och det är ju ännu bättre. Meja ska få sitt i ettårspresent tror jag.

Spännande!

Jag tycker det är superkul med nya lägenheten, vi har massa små förändringar som vi ska göra. Bland annat byta de små bänkskivorna i köket, vi har ändå en bänkskiva som ligger. Byta handtag på luckorna. Sätta upp ny färg på kaklet. Det kommer göra så oerhört mycket för ett ganska så tråkigt kök, till relativt små kostnader. För mig är det viktigt att trivas med inredningen och då gör det mig inget att jag får lägga ut lite pengar som jag inte får tillbaka. Men visst vore det så mycket roligare att göra det i ett hus. Men det kommer det också.

Jag bara längtar efter att få sätta igång, göra nästa besök på IKEA och starta! Alfons längtar efter flytten, han ville flytta redan igår. Det låter lovande. Barnen hälsade dessutom på den nya grannen som bor under oss, jag måste gå och hälsa på henne en dag. I och med att det är ett trähus så känns det viktigt för mig att hålla mig på väldigt god fot med grannen under, ifall hon skulle störas av barnen eller oss.

Jag tror vi kommer trivas riktigt bra! Ikväll tar med kameran så det finns före-bilder!

Godmorgon

Idag har vi vaknat upp till ett grått och regningt Falköping. Idag är en sådan dag som vore så oerhörd skön att spendera under täcket i sängen. Jag är nämligen väldigt trött fortfarande. Men det fungerar ju inte riktigt tillsammans med barnen. Så istället för alternativ ett får jag använda mig av alternativ två, och det är att packa så mycket som möjligt efter lämning på förskolan. I eftermiddag ska vi nog åka med några lådor till lägenheten.

Lägenheten ja, vi var där igår och hjälp, vi hade verkligen glömt av hur litet Mejas rum är. Hennes hylla måste säljas så den åkte ut på blocket igår kväll. Känns lite trist, men vi får köpa en mindre expedit hylla till henne istället. Huvudsaken är att hon kan leka i sitt rum. Och att hon får plats med sin byrå eftersom hon inte har garderober i sitt rum. Resten av lägenheten känns bra, men vi behöver måla om. Färgerna är väldigt blandade, mycket laxrosa och dåligt gjort. Det kommer bli vitt med fondväggar i majoriteten utav rummen, utom köket som blir grått. Köpte en del av färgen igår. Skulle få en del betald, men vi vill verkligen ha ett nytt badrumsskåp som var väldigt slitet så det ska vi försöka få istället. Vi köper ju bara billig färg ändå. :)

Du har möjlighet att påverka!

Om en vecka är valet avslutat, vi vet då vilka som kommer ha makten i regeringen i 4 år till. Du kanske känner att du inte bryr dig, att din röst inte spelar någon roll, men det gör den! Använd din chans att påverka hur de närmaste 4 åren kommer se ut, använd din rösträtt!

Jag kommer absolut gå och rösta på söndag. Jag vill inte se en Moderatledd regering i 4 år till. För oss har det inte varit någon skillnad, vi har klarat oss bra tack vare att vi är medelsvenssons, men de finns de i närheten som inte har klarat sig lika bra. Visst, det har säkert skett positiva förändringar också, som ROT och RUT avdraget, tycker jag är positivt, men alla nackdelar? Alla pengar som jag lägger på A-kassa varje månad men ändå riskerar att inte få något utbetalt om jag blir arbetslös? Att människor blir utförsäkrade från försäkringskassa som inte ska behöva den stressen.
Nej, jag kommer rösta för en rödgrön regerin. Jag kommer rösta på Socialdemokraterna. Jag vill se Mona Sahlin som stadsminister!

Vad du röstar på är inte min ensak, men använd din röst! Om inte annat för att hindra att SD kommer in i regeringen!

Lycka!

Efter dagen igår behövdes det inte mycket idag för att göra mig riktigt glad, och det beskedet fick jag redan klockan 9! Jag ringde frustrerad till nya hyresvärden eftersom vi inte fick tag i dom förra veckan, och gissa vad! Idag hämtar vi nycklarna!! Hon tyckte absolut att vi skulle få tid på oss att måla om, och flytta in den 26:e var inga problem. Om bara två ynka veckor bor vi i den nya lägenheten! UNDERBART!

Nu ska det målas, åh vad jag ska måla! Och jag ska ta in världens bästa Malin som rådgivare till barnens rum! :D

En söndag på akuten

Igår var det min tur att söka akuten. När Tobias kom upp vid 10.30, blev jag yr bara jag rörde mig och det svartnade för ögonen. En liten stund senare fick jag världens huvudvärk igen på höger sida. Tobias och Alfons gick ut med Solo på promenad och jag blev själv med Meja. Försökte sitta still i soffan och när jag väl rörde mig började vänster arm och vänstra delen av ansiktet domna bort. Riktigt läskigt! Tobias blev orolig när han kom in så han ringde till 1177 som skickade oss till akuten. Som tur var kunde Wiktor ta barnen så vi slapp ta med dom.
13.30 var vi på akuten, de gjorde en massa undersökningar och tog en drös med prover. Låg jag ner fick jag ännu värre huvudvärk och försökte jag röra huvudet åt vänster gjorde det fruktansvärt ont. Så hela eftermiddagen och kvällen satt vi i ett väntrum. Även om jag var ganska högprioriterad tog allt tid eftersom det var flera trafikolyckor och allvarligare sjuka. Fick göra en CT-röntgen av hjärnan efter många timmars väntan och sedan tog det ca 4 timmars väntan innan läkaren hade tid att kolla på mitt resultat. Röntgen visade inget, vilket kändes skönt. Däremot ville de göra en LP- ryggmärsprov. Då var klockan 22 och jag ville bara hem och sova. Hungrig och trött. Läkarna hade konferans och beslutade att skicka hem mig. Fick beskedet att de skulle höra av sig idag om jag behövde komma in och göra LP.

Jag har sovit hela natten vilket har gjort gott, är trött idag och känner mig tung i huvudet, men inte direkt någon huvudvärk. Jag hoppas att den inte kommer, men gör den det så har jag starkare smärtstillande som jag kan hämta på apoteket.

För en stund sedan ringde läkaren och jag var föreberedd på att åka tillbaka och göra LP. Men han hade diskuterat med överläkaren och de hade bestämt att jag ska göra en MR-röntgen i veckan för att verkligen kunna utesluta blödning i hjärnan. Tumör och hjärtproblem är redan uteslutet efter undersökningarna igår. Det känns verkligen skönt att de tar sig tid att kolla upp vad det kan vara, men visst är jag lite orolig över vad det kan vara.
Huvudvärken har ju verkligen kommit plötsligt och jag har haft ont flera dagar i förra veckan.
Förhoppningen är att det "bara" är migrän och att jag får smärtstillande jag kan ta då.

Jag är dock så tacksam för alla som skrivit på facebook och skickat sms och varit oroliga, mina fina vänner! Jag är lyckligt lottad som har er i mitt liv! Det är i sådana här situationer man märken vilka som verkligen är ens vänner!

Funderar

Jag funderar och funderar. Ska jag eller ska jag inte? Vad väger för och vad väger emot? Vilka risker finns? Väger fördelarna över riskerna? I vilken ände startar man?

Massa tankar och funderingar och jag känner mig inte riktigt redo att dela med mig av det än. Jag behöver prata med mina nära om det här innan jag fattar ett fullständigt beslut.

Men varför?!

Varför har jag fått morgonpigga barn för? Är det guds straff till mig för något dumt jag gjorde under min ungdom? Jag är inte morgonpigg, inte det minsta, men både Meja och Alfons startade dagen 05.24 idag. Här sitter jag nu, två och en halv timme senare och har just börjat vakna!
Meja är i alla fall på toppenhumör idag, hon har varit på golvet och lekt i två timmar. Utan protester, det hör inte till vanligheterna. Även Alfons håller sig relativt lugn än så länge. Men det kan också bero på att pappa fortfarande sover, för jag har upptäckt att det är pappa som har den där vilda-effekten på Alfons.

Nej, nu ska jag slänga på kaffe och koka ägg, det är dags för frukost.
Idag får nog Tobias ta morgonpromenaden med Solo så tar jag en sväng i eftermiddag. Jag är trött, hysteriskt trött.

Det är ju faktiskt lite roligt!

Tobias slet och slet med skruvarna på fronten, efter att han varit ute i 1,5 timme gick jag och barnen ut. Jag kikade lite snabbt i under motorhuven och tjoff så var lamporna ute. Tobias stod med hakan vid marken! Lite roligt måste jag erkänna att det var. Det han hade slitet med så pass länge tog för mig 10 minuter så var lamporna bytta. Tur man är kvinna!
Sedan passade jag på att montera in Alfons gamla stol så Meja har den nu. I veckan ska jag tvätta överdraget till babyskyddet och så ska det ut på blocket. Vi är ju inte säkra på om vi ska ha fler barn och då är det lika bra att sälja det innan det är för sent. Funderar även på att slänga ut babybjörn. Vi behöver både platsen och pengarna.

Nu har vi varit och handlat, och jag ska plocka undan lite saker som hamnat framme under dagen innan jag börjar fixa med pizzadegen.

Ha en skön lördakväll!

Lördag 11/9.

Den 11 september 2001 gick jag första året på gymnasiet i Göteborg. På tåget på morgonen pratades det om terrorattacken i USA. Hela dagen pratades om det. När jag kom hem på eftermiddagen satt mitt ex och min mamma bänkade framför tv:n och tittade på nyheterna. Varenda kanal, varenda internetsida, varje tidning rapporterade om terrorattacken. En tragisk dag, och minnet av de som förorsakades ska verkligen hedras.

Idag fick jag sovmorgon till 9, och efter frukosten åkte jag upp på berget med Solo för morgonpromenaden. Även denna morgon med värk i benen, men det gick bra. Jag hoppas det går över.
Nu ligger barnen och vilar, jag har fixat håret och sminkat mig. Vet inte hur länge sedan det var la energi på att göra mig i ordning, men det känns skönt att göra det för en gångs skull.

Tobias är ute och skruvar med bilen, lamporna måste bytas idag. Ikväll kommer Malin och Fredrik hit och jag tänkte baka GI-pizza.

Hejdå!

Har precis pratat med mamma och sagt hejdå och trevlig resa. De flyger nämligen till Turkiet i eftermiddag. Jag är inte alls avundsjuk, inte nåt. Skulle absolut inte vilja byta ut regnet, blåsten och kylan mot sol, värme och bad i Turkiet. Aldrig. ;)

Båda barnen ligger och sover middag, jag var så nära att somna när jag la dom. Men det fick bli att gå upp och koka kaffe istället. Nu är kaffet kallt och jag ska ta och plocka ordning. Duschen får vänta ytterligare en stund tills Tobias är hemma. Skönast att kunna duscha i lugn och ro.

Morgonpromenaden

Idag ökade jag upp tempot lite vid promenaden, till en början gick det bra men efter ett par hundra meter fick jag värk i benhinnorna igen. Detta höll i sig cirka 1,5 km och det gör något så djävulskt ont. Men jag bet ihop och tiden slutade på 10 min snabbare än förra gången. Jag vet inte riktigt vad som är fel, om jag är otränad eller om jag har fel skor.

Jag måste verkligen hålla igång med promenaderna och se om det blir bättre. Det är ju ett ypperligt tillfälle nu när vi har Solo som måste gå ett par kilometer per dag för att hålla sina leder mjuka. Sedan måste jag nog även komma igång med styrketräningen, men jag måste se hur ekonomin ser ut i höst först. Hatar att den ska styra och ställa så jäkla mycket över ens liv!

Nu ä det snart dags att hämta Alfons. Duschen får nog bli efter lunch idag eftersom Meja är vaken.

It´s friday!

I natt har varit en bra natt. Meja vaknade strax efter midnatt, jag tog upp henne och vi satt en stund i soffan, hon hade magknip och efter en stund var hon hungrig och svepte en hel flaska välling innan hon somnade om och sov oavbrutet resten av natten. Strax före 06 satt en glad tjej och pratade i sin säng. Mamman ifråga var väl lite mindre piggelin efter bara ca 3-4 timmars sömn, men att hon är glad gör mig glad. Idag är hon definitivt sig själv igen! Alvedonen igår kväll gjorde alltså susen.

Nu har Alfons just kommit upp och det är strax dags att dra igång frukosten. Efter lämning på förskolan åker jag och Meja upp till berget och går morgonpromenaden med solo. Idag känner jag verkligen för en promenad. Det ska dock bli regn idag men jag hoppas att det inte kommer förrän efter att vi har varit ute.

Ikväll har Meja barnvakt här hemma. Jag och Tobias ska åka på cirkus med Alfons i Alingsås. Söta Robert har ordnat gratis biljetter till oss och det är ju ett perfekt tillfälle att ge honom egentid.

Hoppas du har vaknat på riktigt gott humör och har fredagskänsla!

Tankverksamhet

Tiden går fort. För drygt en månad sedan fick pappa barn. Jag har fortfarande inte hört något ifrån honom. Jag är besviken och sårad, det kan jag erkänna. Idag berättar Tobias som har kvar min syster på facebook att hon varit med om en bilolycka. Inte heller det är någon som hört av sig till mig om. Visst, det gick bra, men ändå.

Jag måste ta tag i att skriva det där brevet, innan jag hinner ändra mig.

Två av två

Båda barnen stensover! Meja sover än så länge lugnt, jag hoppas det fortsätter så.

Jag behöver packa en låda eller två, men vet inte riktigt vart jag ska börja. Såhär passiv har jag aldrig varit vid en flytt förut. Sen är jag galet sugen på kaffe, så det får jag nog koka mig en kopp.

Är det bara jag som tycker det är roligare att packa upp istället för ner?

Phu

Igår kväll somnade jag strax efter 21 med världens huvudvärk. Sov 12 timmar med lite avbrott från Meja. Hon har haft en skriknatt igen. Tobias var dock snäll och tog henne hela natten. Vaknade i alla fall och var mycket piggare.

Ringde till BVC idag om Mejas skrik. Hon rekomenderade ytterligare ett besök hos läkare eftersom det fortfarande kunde vara öronen. I eftermiddag har vi träffat en läkare som konstaterade att det inte finns något problem. Men vi skulle ge Alvedon i ett par kvällar för att se om det blev bättre. Jag hoppas det, för det är ju jobbigt för pluttan att ha det såhär.

Imorgon ska vi på cirkus i Alingsås med Alfons. Meja får vara hemma med farmor under tiden. Får hoppas han blir på lite bättre humör efter egentid med oss.

I väntans tider

Vi väntar på att pappan i huset ska komma hem så vi kommer iväg till stan och kan handla. Har suttit och gjort en handlingslista och tror att jag har fått ihop ungefär så vi har maträtter planerade i en vecka framöver. Jag tycker det är så svårt att komma på mat, men nu har jag bestämt mig för att vi ska prova en ny rätt varje vecka. Naturligtvis GI.

Vi ska även förbi Bokia, jag måste köpa anteckningsblock, miniräknare och pennor. Alfons ska få klistermärken till sitt projekt att sluta med nappen. Det funkar faktiskt ganska bra. Men jag är lite orolig för hur det kommer gå när han väl fått klockan och det är dags att sluta på natten också. Tar han Mejas napp då eller accepterar han?

Mejsan är trött idag. Hon sov över 2 timmar förut och nu har hon sovit i 1,5 timmar igen. Får nog väcka henne när Tobias kommer hem. Jag förstår att hon är trött, hon håller ju igång flera timmar per natt nu.

9 cm!

Den som säger att GI inte funkar, den kan ta och stoppa upp något någonstans. Jag har mätdag idag, 9 cm mindre i midjan!! På en vecka! Nu hade jag säkert lite svullen mage eftersom jag hade magkatarr precis innan jag började, men den var nog inte så mycket mer svullen. Det känns skönt i alla fall och jag är nöjd. Mäter även höfter, byst, vader, lår och armar, även där hade jag minskat men kommer inte ihåg exakt vad.
Jag vägde mig idag också och det var inte lika roligt, men nu ska jag försöka hålla mig ifrån vågen ett tag. Jag vet att jag blir besatt av den där jäkla vägningen.

Vi har nyss kommit hem. Efter dagis åkte vi upp till berget och gick morgonpromenad med Solo. 50 min. Riktigt jäkla skönt! Jag njuter mer av promenaden när jag inte får kramp i vaderna eller fötterna, vilket jag inte får när jag går på blandat underlag, inte bara asfalt. Så berget kommer garanterat att bli mitt nya promenadställe.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, gäller att passa på medan Meja fortfarande sover. Sedan är det dags att hämta Alfons igen. Tiden går fort!

Receptet på energi?

Om det är någon som har, så vill jag gärna ha receptet på energi. Jag kommer behöva den. Tentaresultatet kom idag. F. E behövs för att bli godkänd, så med andra ord klarade jag den inte. Jag är arg, besviken och irriterad på mig själv. Det som irriterar mig mest är att jag inte tog tag i det tidigare, att jag skippade tre omtentningstillfällen. Men, det är ju inget att vara irriterad över nu. Nu är nästa omtenta den 4 november, och den 11 november har jag tenta i läkemedelsräkningen. Med andra ord har jag en jävligt jobbig höst framför mig och jag kommer bli tvungen att prioritera skolan framför det mesta.
En annan sak som oroar mig är att det finns en risk att jag inte blir beviljad studiemedel förrän jag har klarat mikrobiologitentan. Jag måste ringa CSN imorgon och försöka reda ut det.

För övrigt så är Mejas feber borta. Däremot får vi inte i henne mat eller tillräckligt med vätska. Hon är förtvivlad och verkar uppenbarligen ha ont någonstans. Vi har varit på jouren med henne nu ikväll i tron om att öron eller hals gjorde ont. Alla prover visade bra resultat, så läkaren var lika bekymrad som oss över vad som är fel. Vi ska försöka fortsätta få i henne och erbjuda henne och blir hon inte bättre får vi söka igen så de får göra någon utredning.

Vi har hämtat våran tvättmaskin, men tyvärr inte fått tag i hyresvärden så vi fick ställa den i källaren här så länge. Solo är med oss hem, så nu lär mina promenader bli av varje dag i alla fall.

Försöker

Har äntligen fått tag i våran bvc sköterska angående Alfons utslag. Nu blir det till att köpa salvor och smörja, smörja, smörja. Förhoppningsvis får han det bättre.

Nu försöker jag få tag i våran nya hyresvärd, men hon envisas med att trycka bort mig. Jag antar att hon har en visning eller så, så det är därför. Men vi behöver få reda på ifall vi kan komma in i lägenheten imorgon för att mäta och ställa in tvättmaskinen. Jag hoppas det. Känns så onödigt att ställa den här först.

Disken har inte blivit gjord så den får jag fixa när vi är hemma från förskolan igen. Mejsan sover fortfarande, tycker synd om henne. Och så måste jag väcka pluttan om en liten stund.

Godmorgon ny vecka!

Jag känner mig på riktigt bra humör idag. Det är skönt med en ny vecka, en vecka närmare tentaresultat och närmare flytten! Jag tror att jag inte riktigt har fattat att det snart är dags, vi lämnar snart den här lägenheten mot en ny. Jag önskar vi lämnade den för ett hus, men vår tid kommer. Jag håller iaf tummarna för våra goa vänner som är mitt inne i husköp just nu. Nästa sommar kommer vi och ungarna och huserar i er trädgård! :)

Idag började Tobias jobbar klockan 04. Vilken jävla human tid är det? Fördelen är att han slutar vid 12. Vi ska i stort sett bara äta lunch och packa lite så åker vi mot Tjörn sen. Tyvärr blir det ju bara en kort visit på Tjörn, men Alfons ser fram emot att träffa mormor lite.

Meja har fortfarande feber och är hängig. Jag lider verkligen med henne. Hon vill mest sova och äter fruktansvärt dåligt. Jag hoppas hon bättrar på sig snart.

Söndag

Igår eftermiddag fick våran lilla Mejsan feber och den har fortfarande inte släppt. Hon tempar runt 39 och är inte sitt vanliga glada Meja. I natt har hon sovit mellan mig och Tobias och det har varit uppvaknanden minst en gång i timmen med skrik och tårar. Lilla älskling!
Äter gör hon inget vidare, men nu sitter hon med lite russin på golvet och plockar i sig. Idag har vi med andra ord en riktigt lugn dag inne även om solen skiner och lockar ute. Pojkarna åkte nyss iväg för att köpa lampor till bilen, äpplen och sallad. Om några timmar kommer svärfar hit på middag eftersom han är gräsänkling denna vecka.
Jag ska slänga ihop en GI-lasagne och en äpplepaj, som dock inte blir GI.

Hoppas ni har en skön söndag!

Lördag

Jag vaknade på helt fel sida idag, var sur och grinig när jag gick upp. Och så något extremt godissugen. Vet kroppen så jäkla väl att det är lördag? Jag stod emot i alla fall och fixade frukost direkt. Yoghurt och en äggsmörgås. GI bröd naturligtvis! Jag brukar inte kunna äta frukost direkt, men var tvungen idag för att inte lunchen skulle hamna för tätt inpå middagen. Sötsuget försvann en del, men visst finns det fortfarande kvar.
Nu är det snart dags för lunch, jag ska äta rester från igår, dvs sallad och tacoköttfärs. Med lite tzatsiki till så blir det smaskens. Ikväll ska jag laga GI-lasagne.

Senare ska vi åka till Torpet för att hämta våra utemöbler som vi varit utan hela semestern. Men vädret var ju ändå inte så tilltalande så det spelade inte så stor roll om vi hade de hemma eller inte.

Ha en fin lördag.

Lättare sagt än gjort.

Den där dejten med dammsugaren gick rent åt helsike. När Alfons och Tobias hade åkt iväg till fotbollsträningen så tänkte jag att jag skulle passa på. Visst du. Meja är fullständigt livrädd för dammsugaren! Och det är bra tungt att bära en 10 kilos bebis på en otränad arm när man dammsugen en hel lägenhet. Men det viktigaste blev gjort i alla fall.

Sen åt Mejfis middag, badade och har nyss somnat. Idag har hon lärt sig att klappa händerna. Duktiga tjejen!

Nu fixar Tobias tacos. Alfons och jag myser i soffan. Tydligen är det fotboll på tv ikväll och ska maken se det så tänker jag minsann ta en promenad!

Prövningen

Den stora prövningen än så länge har kommit. Fredag, lördag och söndag är de största prövningarna för mig. Alfons äter lördagsgodis, eller ja, han köper det iaf. Sen äter han inte så mycket och då är det lätt att en annan går i påsen. Sen är jag sån att jag gärna lyxar till det lite extra med maten på helgerna. Jag vill äta lite extra gott och känner att jag har mer tid att laga mat. Ofta potatis i någon form eller snabbmat. Men, det gäller att planera maten. Sen tycker jag att man måste få ha lite lyx på helgen, men för mig kommer det handla om att äta grönsaker med dipp på kvällen, en extra ruta mörk choklad eller lite mer nötter.

Har man gett sig fasiken på det så ska det gå.

Liten blir stor!

Nu går det undan. Meja börjar bli stor. Ställer sig upp mot allt som går nu. Går några steg så hon står mer bekvämt. Jag tror faktiskt inte vi behöver vara oroliga för att hon inte går när hon
börjar på dagis. Hon har fått en rejält temperament och blir arg som sjutton när hon inte får sin vilja igenom.


Jag ska på dejt!

Fast det är inte så spännande som rubriken låter. Jag ska i eftermiddag dejta dammsugaren, tvättmaskinen och disktrasan. Lite mer ordning i vårat kaos innan helgen och fredagskvällen känns bra.

Idag är det ganska kyligt ute, så Alfons frös när vi åkte hem. Dags att plocka med vantar till dagis på måndag med andra ord. Frågan är om det blir någon träning om det är såhär kallt. I och för sig vet jag att han håller igång hela tiden så han lär knappast frysa, men vi får väl se.

Nehepp, dejt var det.

Dagen

Dagen har varit riktigt bra. Förutom att jag har träningsvärk i rumpan!!! Jag testade nämligen Olgas utfallsövning igår och jisses, de tog!

Jag vilade tillsammans med barnen och vaknade med huvudvärk. Hade tänkt diska när vi vaknade men jag orkade inte mer än att hälla upp vattnet. Barnen höll dessutom på och bråkade med varandra så det var bra livat. När Tobias kom hem tog han med ungarna ut för att kolla om vi lyckas byta halvljuselamporna på bilen. Båda har gått sönder på någon dag. Dessvärre var det lite krångligt så det blev inte gjort idag. Men jag började städa bilen, välbehövligt! Sprang mellan bilen och tvättstugan då vi fortfarande tvättar. Känns som om jag tvättat i evigheter nu, men det mesta som ska vara tvättat inför flytten är snart klart.

Sen fick jag stressa med maten eftersom klockan sprang iväg. Nu har vi ätit och stoppat ungarna i säng. Jag känner att soffan lockar oerhört, men jag måste diska så det är rent imorgon. Jag orkar inte se disken på morgonen!

Ha en fin kväll!

TJOHO!

Jag vann trycket hos Evenlina! Va glad jag blir och va fint vi kommer få med det!

Detta gjorde min dag till en riktigt bra dag!

Tävlig med Solresor!

Genom Solresor kan man nu tävla om att bli resereporter på Teneriffa i höst.

Jag och Tobias absoluta drömresemål är att åka till USA. Och vilken resa skulle passa mer perfekt än Western Higlights som Solresor erbjuder. Vi hoppas verkligen att vi kan ta med barnen på en underbar resa till USA någon gång i livet. Men först åker vi gärna till Teneriffa. :)

Nu så

Morgonpromenaden är avklarad! Dock trodde jag att jag skulle dö upp för backarna. Men, jag tänkte att det fasiken inte ska vara lätt, det ska vara kämpigt att bli tränad och få kondition. Så det är bara att gilla motgångarna och ta sig igenom dom. För det kommer bli lättare och lättare och till slut tar jag backarna utan problem.

Nu efteråt känns det väldigt skönt och det är ju också något som är värt att komma ihåg när det inte lockar att gå ut.

Jag känner mer och mer att detta är en kamp jag ska vinna för en gångs skull!

Godmorgon torsdag!

Ytterligare en solig morgon, jätteskönt! Det är ju dock relativt kallt ute, men det blir skönt framåt lunch.
Tobias har nyss åkt iväg till Skara för att gå på fackutbildning och jag ska fixa lite frukost. Efter dagis blir det promenad med vagnen, så är det!

NU KÖR VI!

Nu är det dags. Nu tar jag tag i livet igen! Igår började jag med GI, eller ja, jag smygstartade i måndags men skötte mig inte helt. Idag mätte jag mig och det är något jag kommer göra varje vecka. Jag är inte redo att ställa mig på vågen än, tyvärr. Jag vet att det skulle vara bra att ha en startvikt, men nä. Jag ser ju på måttbandet hur illa det är.

Den här gången känner jag mig extremt peppad, och jag har fått Tobias att hänga på. Han följer inte GI slaviskt men det är NO NO för något sött.

Nu måste jag bara komma igång med motionen. Det är faktiskt det svåraste, men jag vet ju att jag måste.

Funkar det?

Jag har gjort lite ändringar, så gott jag har kunnat på egen hand. Funkar det? Är texten läsbar? Något jag ska ändra?

...


Ibland fylls hela jag av en wow-känsla



Fem år har gått sedan vi träffades på förfest hemma hos mig. Fem år älskling! Tiden går fort men jag fylls fortfarande av en wow-känsla ibland. Inte trodde jag den där kvällen att vi fem år senare skulle vara gifta och ha två fina barn. Du är det bästa som har hänt och jag älskar dig så oerhört!

Tävling hos Evelina

Ni vet väl att ni kan tävla hos Evelina idag igen? Jag är självklart med och tävlar.

Saknar

Jag saknar att träna! Hög musik och träna. Åh, finns det något bättre?! Lite egentid.
Förhoppningsvis kan jag sätta igång under hösten, men tyvärr måste jag avvakta och se hur det blir med Tobias jobb och vår ekonomi. Fram tills dess får jag ta promenader och träna hemma. Det är ju bättre än inget.

Jag är så trött

Vart kommer denna trötthet ifrån? Jag sover 7-8 timmar per natt, så jag borde inte vara så trött.
Igår var jag så trött att jag gick och la mig när Tobias kom hem runt 15 och först 16.40 fick Alfons mig ur sängen. Då gick vi ut med barnen och spenderade lite mer än en timme på lekplatsen och fotbollsplanen på skolan. Sedan hem för att laga och äta middag och sedan soffläge. 22.30 somnade jag utan problem vilket är ovanligt då jag sovit en stund på dagen. Idag vaknade lillfisan 05 och väckte mig 05.30, så det vore ju inte konstigt om jag var lika trött idag.

Meja har förresten börjat gnissla tänder, ett fruktansvärt ljud! Men vi har undrat en hel del HUR hon lyckas eftersom hon har tre tänder nere och bara en liten där uppe. Igår fick jag svaret, det har kommit igenom 2 tänder till där uppe och en tredje är på gång. Inte konstigt hon har varit gnällig, trött och frustrerad.
En annan ny grej med pluttan är att hon numera ställer sig upp möbler. Och går när man håller henne i händerna. Hon börjar bli stor!

RSS 2.0