Hur länge är det hållbart?

Jag sitter och funderar på hur länge det kommer funka för oss att bo här. Vi trivs, utan tvekan, men det känns som om barnen stör konstant. Pratade med grannen under idag och Alfons berättar att jag sagt till honom att leka lugnare. Hon säger att dom inte stör, men fan, stör dom mig vad stör dom inte henne då?
Jag hoppas innerligt på en förbättring den dagen båda barnen går heltid på dagis för detta stressar sönder mig!

Jag ska i alla fall åka och träna strax, är jättetrött idag men har bestämt mig. Vet att jag kommer vara piggare när jag väl har tränat.

Lägenheten behöver städas, mat behöver handlas, tvätt behöver tvättas, mat behöver lagas och tentaplugget flåsar mig i nacken. Jag hinner inte!

Första advent

Snart första advent och hemmet är en röra utan dess like. Meja rör fram precis allt och hennes nya hobby är att matvägra och istället leka med maten eller slänga den på golvet.

Ikväll lämnar vi barnen hos farmor och tidigt imorgon åker vi till Ullared. Lär vara grymt mycket folk så vi får väl se hur positiv jag är till det imorgon. Men å andra sidan får jag nog tag i alla julklappar på ett å samma ställe och det är helt klart värt det.

Det var det det.

Lycka!!

Jag hade fått ett PIM från matteläraren nyss. JAG KLARADE LÄKEMEDELSRÄKNINGSTENTAN! Jag är så lycklig! Nu är det nya tag mot nästa tenta!

Låg aktivitet

Det är verkligen inte hög aktivitet här, men det pågår mycket runtomkring och jag har ingen direkt blogglust.
Meja hade kalas i helgen och det var uppskattat. Hon var lite orolig över allt folk, men det gick bra.
Idag har jag varit i herrljunga och hälsat på bästa Robert. Snökaos och isgata kunde inte hålla mig därifrån när vi väl lyckades planera ihop något. Tog bra stund att köra dock men det är det värt.

Och som alltid är han den klokaste jag känner, den bästa jag känner och jag är oerhört stolt över att få vara vän till en sån fin människa. Även om du inte alltid hinner med oss vänner, så finns jag alltid kvar och jag vet att du också gör det. Du är bäst helt enkelt! <3

This week.

Meja har fyllt ett år. Jag väntar på tentaresultat. Livet känns omöjligt ibland.
Kalas imorgon. Stress idag.

Den perfekta julklappen!

NU har jag kommit på vad jag önskar mig i julklapp. Städhjälp. Nothing else! Bara städhjälp! Tänk att ha en människa som kommer hit och gör ett ordentligt röj en gång i veckan, eller varannan vecka. Dammar, torkar golv, dammsuger. Ja allt det som jag aldrig någonsin hinner med.

Tankar

Nu när det börjar närma sig 1 års dagen för en viss liten tjej så tänker jag mycket tillbaka på hur förlossningen var, följande dagar var och dagarna innan. Det jag inte hade räknat med var slaget i magen. Att just de tankarna skulle komma tillbaka, ångesten. Det som legat begravt i några månader nu och inte ens berörts. Allt kom tillbaka med en fruktansvärd kraft och det är en tuff tid. Samtidigt som jag försöker glädjas åt Meja och hennes födelsedag så kämpar jag med att hålla mig själv flytande. Jag hoppas innerligt att detta försvinner lika snabbt som det kom tillbaka.

MEN LÅT MIG VA!!

Nu börjar jag lessna. När ska de fatta att jag inte vill ha med dom att göra! LÅT MIG VA! Sluta ring till mig! Jag vill inte prata med er! Jag blir bara mer anti om ni ska börja höra av er som fan nu när jag inte vill ha något med er att göra, det är så jävla falskt!

Behöver en to do list!

Alltså, mitt liv är kaos. Jag behöver verkligen sätta mig ner varje söndakväll eller så och göra en to do list. För herregud vad jag missa saker. Nu senaste upptäckte jag igår att vi missade Mejas bvc tid igår. I förmiddags skulle jag ringa dit och be om ursäkt, men tro på fasiken att jag glömt det också. Nej nej, här får det börja bli ordning och börja planera in allt! Till och med träningen som jag knappt hinner med, eller tvätten, eller städningen.

På tal om det, Tobias jobbar till 18 idag och jag ska försöka ge mig på att städa. Good Luck!

Födelsedagsvecka

För ett år sedan var jag så less på graviditeten att jag kunde kräkas av bara tanken på att vara gravid. Magen var gigantisk och jag hade så mycket vätska i kroppen att allt gjorde ont. Men på kvällen släppte slemproppen och imorgon är det ett år sedan jag satt med värkar på mvc för att senare under eftermiddagen åka in på förlossningen. 02.45 den 17 november föddes våran fina Meja! Nu ett år senare är hon en självständig lite dam med så oerhört mycket vilja. Hon börjar bli allt mer lik sin bror och framförallt i tempramentet så risken är nog att får en lite jobbig trotsdam.

Tänk att hon redan är ett år. Det ska bli så roligt att ha kalas för henne och födelsedagspresenterna är inhandlade. På onsdag på födelsedagen ska vi ha minikalas på kvällen med hennes faddrar. Det ska bli mys, så hon får ett litet kalas på sin födelsedag. På lördag är det släktkalaset.

Det enda tråkiga med veckan är att jag är i Jönköping hela dagen på onsdag, men jag ska gå upp tidigt på morgonen så vi hinner sjunga och ge henne paket på morgonen innan jag åker.

Farsdag

Har bakat bröd, cupcakes med frosting och lussebullar. Hälsat på plastsvärfar i nya huset. Hämtat ut paket på ICA. Börjat måla tavlan.

Tröttast

Idag är jag supertrött och vädret hjälper inte till det minsta. Jag gick upp med barnen 05.30 och känner nu att en vila hade varit oerhört skönt. Men tyvärr är Tobias och hjälper sin plastpappa att flytta så han är nog inte hemma än på någon timme eller så.

Igår eftermiddag var vi som sagt i Skövde. Fick tag i födelsedagspresent till Meja och några tröjor till båda barnen. Jag fick mig även en ny telefon och det var välbehövligt eftersom den gamla lägger av så fort det blir mindre än 5 grader varmt ute så den känns inte så pålitlig i vinter.


Ser lite klarare!

Ser livet lite klarare idag och fått en annan synvinel på många saker. Det finns åtminstonde en person att tacka för det, en person som betyder massor och som jag hoppas alltid kommer finnas där. Känslorna är lite mer utredda, jag hoppas det stannar så.

För övrig har dagen gått i ett. Alfons och hans kompis Viktor lekte som två galningar i 4 timmar! Fast Alfons har varit ganska trött och gnällig, så det var en hel del trassel som jag fick gå in och reda ur. Efter 3 timmar kom Viktors mamma och lillasyster så då fick Meja sig en lekstund och jag fick vuxensällskap och kaffe.
Sedan kom barnens farmor på besök och det var oerhört uppskattat, båda barnen var jättetrötta men det var ingen idé för vila för Meja så jag fick hjälp att roa barnen. Alfons stendäckade i soffan stax före 19, och Meja somnade strax därefter.

Imorgon hoppas jag på att kunna fjäska till mig en liten sovmorgon, sedan blir det efterlängtad träning på förmiddagen när Alfons är på dagis. Eftermiddagen ska jag spendera i Skövde för att inhandla födelsedagspresenter tills Mejsan och kalaskläder till båda. Det ser jag fram emot.

Nu börjar de bli stora

Nu börjar Alfons bli stor. Förra veckan lämnade vi honom själv hos hans kompis för att leka, och idag ska jag ta med bästa kompisen hem efter förskolan. Tycker det är kul att de börjar bli så stora att man kan låta de leka utan föräldrars övervak. :)

Tentan

Tentan är klar och jag tror verkligen att jag klarat den. Mer vet jag i slutet av nästa vecka. Väntan är jobbig, den värsta. Vill ju veta direkt!

This is it.

Tentaplugg. Bad hair day. Snöstorm. Tusen miljoner triljoners tankar om känslor.

Det är ungefär vad dagen handlar om.

Som vanligt vill jag att det ska vara över!

Som vanligt innan en tenta, i samband med det sista tentaplugget så vill jag bara att det ska vara över. Just nu blir jag galen på mig själv då jag gör slarvfel när jag räknar igenom gamla tentor och det får bara inte hända. Varför är jag så stressad över skiten för? Och varför får jag inte ordning på spädningarna?! VARFÖR?!

Första tentan jag gjorde fick jag alla rätt på och det gav väl tillräckligt mycket självförtroende för att fixa till en massa slarvfel på andra tentan vilket resulterade i åtminstonde 3 fel. Med andra ord får jag räkna om den.
Just nu tycker jag inte att läkemedelsräkning är det minsta roligt, inte något alls. Under veckan har jag ändå kännt att det varit lite utmanande, men nu är det bara åt helvete tråkigt!
Dessutom stressar det mig att veta att Tobias jobbar 06-18 på tisdag, när han egentligen skulle slutat 13.30 och jag då hade hunnit läsa massor under eftermiddagen. Nu blir det tajt, jävligt tajt.

Så därför behöver jag återgå till räkningen. Btw, jag har gått ner 3 kg. Inte så mycket, men fan, det är 3 kg i alla fall.

Nu känns det mindre bra.

Idag köpte vi batterier till vågen och jag kunde ju inte låta bli att väga mig. Tobias hade varnat mig innan och sagt att den fortfarande visar fel, den variar vikten på en diff på ca 5 kg per gång du väger dig. Och ja, jag kunde inte låta bli ändå, och blev så sur, när jag ena gången hade gått ner 0.6 kg och andra gången 1.6 kg. Fine, 1.6 kg skulle jag kunna leva med, men ändå! Det är nästan 3 veckor!! :(
Så nu har jag beställt en ny våg och jag hoppas att den är bättre. Jag kommer säkert få starta om på 0 och jobba mig neråt igen. Jäklar vad jag ska träna!!

Har räknat matte hela dagen och känner mig helt mosig i huvudet. Hade tänkt sitta ett par timmar ikväll, men jag orkar inte. Mamma har hjälpt mig att lösa en uppgift och bara jag får ordning på det så kommer jag klara tentan. Nu är Tobias och köper Sex and the City två åt mig så den ska vi se ikväll!

Jag älskar GI!

Nu har jag hållt på att äta lite striktare och mer regelbundet i 2,5 vecka och det går nästan oförskämt lätt. Något som har besvärat mig är att jag inte har kunnat väga mig, batterierna är som sagt slut i vågen och de finns inte på den affären som vi normalt handlar på så jag har inte tagit mig iväg att köpa de än. En plan för helgen med andra ord.

Men i alla fall, jag tänkte idag att jag skulle prova lite kläder. Jag har en jäkla massa jeans, jeansleggings och kjolar som jag inte riktigt får på mig. Ett par utav jeansen som jag hade precis innan jag blev gravid med Meja fick jag i alla fall upp över höfterna nu, senast jag provade så fastnade de strax ovanför knäna. Jag provade även en jeanskjol som jag köpte i somras och som då var riktigt jäkla tajt. Jag kunde ha den då, men att sitta i den gjorde i stort sett att blodförsörjningen till magen stoppades. Den var ju för sjutton INGA problem att ta på sig idag! Satt bra och kommer säkert sitta löst om några veckor. Detta gör mig så jäkla taggad, jag ska i mina favoritjeans igen! Och jag ska kunna rensa ur och köpa mindre storlekar!

Men jag måste samtidigt ge mig själv en klapp på axeln, jag har bara smakat på en eller två godisbitar, ätit väldigt lite choklad och vid fika nöjer jag mig med en bit. Inga chips, ingen dricka och har vi vid nått tillfälle valt snabbmat så har jag avstått strips och ätit mindre än vad jag annars gör. Jag brukar lägga av rätt snabbt annars, men jag tror faktiskt det har att göra med att jag inte vägt mig. Jag vill ju inte riktigt att vågen ska ha stått still eller att jag har gått upp när jag väger mig igen.

Nu känner jag mig rejält laddad inför träningen och våran duktiga instruktör igår gav mig tips på hur jag ska öka fettförbränningen på gymmet.

Snart är det jul!





Och därför ska vi skicka önskelistor till tomten! Alfons fick hitta på sin själv, men Mejas däremot fick ju jag försöka komma på. I eftermiddag ska vi försöka komma ihåg att skicka de till tomten.

Träningen igår gick bra, men fy sjutton va otränad jag blivit de senaste åren. Men det kommer bli ändring på det.
När vi kom hem och hade ätit middag satte jag mig med LM-räkningen och fastnade så illa på en uträkning att jag till och med drömde om den i natt. Det värsta med drömmen är att jag har för mig att jag fick ut en lösning så jag fick rätt svar, men jag kommer inte ihåg hur!!!

Idag är det fredag! Har du fredagskänsla?!

Snart

Snart ska jag slänga på mig träningskläderna, som btw ska uppdateras när viktnedgången börjar ge resultat, och sedan lämna barnen hos deras farbror innan vi åker till badet och kör en genomgång av maskinerna.
Det ska bli skönt att röra på sig!

Torsdag

Veckorna går som vanligt fort. Om två veckor är lillfisen ett år, känns fortfarande ofattbart att hon snart är ett år. Jag kan fortfarande inte fatta vart tiden har tagit vägen.

Igår hade jag heldag i skolan. Duggan gick inte bra men det hade jag inte förväntat mig heller. Efter lunch satt jag och Lina och räknade matte. Hon är riktigt haj på matte den där Lina, så för henne blir nog inte den tentan så svår. Jag är fortfarande osäker, men om jag får sitta och räkna ordentligt en vecka så ska det nog ordna sig.

I eftermiddag har vi genomgång av maskinerna på gymmet och efter det ska jag hem och läsa. Därför ska jag nu göra biffar som är till middag idag.

Ha en fin dag!

Award

Jag har fått en Award från Maja. Tusen tack!
Awarden går ut på  att lägga upp ett favoritfoto och skriva 3 saker som står en nära. Sedan ge den vidare till 5 personer.



Naturligtvis är en favoritbild en bild på mina fina ungar Alfons och Meja.

Tre saker som står mig nära:

- Min familj, Tobias, Alfons och Meja. Livet hade inte varit något utan er!
- Mina vänner, men framförallt Robert, Linda och Malin! Ni är de bästa som finns och jag är så glad över att ni finns i mitt liv.
- Min mamma, hon är världens bästa mamma och det är tack vare henne som jag har kommit dit jag är i livet.

Jag skickar vidare Awarden till:

Denize
Evelina
Jessica
Teresa "Tumadre"
StinaLee

En lång dag

Meja väckte Alfons 05.30, då var det lika bra att gå upp. Dagen känns lång! Klockan är bara 08.50 och vi har redan gjort massor. Dessutom känner jag en ofantlig stress inombords över att vi har dugga imorgon. Jag har inte hunnit läsa nästan något utav det som är till den och jag ligger verkligen efter. Jag ska ögna igenom allt ändå ikväll och sen får jag chansa på duggan imorgon. Det är skönt dock för jag har 5 veckor på mig att fokusera helt på farmakologin efter LM-tentan. Nu känns verkligen att fokus ligger på att klara den.


Dessutom är det tråk väder ute. Gör inte saken lättare. Men nu ska jag stoppa Meja i säng en stund sedan hitta på något med Alfons medan Meja sover.

Barnpsykologen

Idag har vi träffat barnpsykologen och det gick riktigt bra. Vi fick konkreta råd och det känns som om vi kommer fixa det här. Vi ska köra belöningssystem, så nu har vi handlat på oss guldstjärnor och hans mål är att tjäna ihop 3 stycken innan pappa kommer hem från jobbet på eftermiddagen och då hittar dom på något eller vi hittar på något. Imorgon har Alfons bestämt att de ska pyssla om han fått ihop sina stjärnor.

En utredning ang avvikelse kommer inte att ske nu, hon tyckte inte det behövdes i nuläget utan vi avvaktar. Om 3 veckor ska vi dit och då utreda hur detta har gått.

Nu ska jag tentaplugga, känner mig rejält stressad.

Måndag

Höstlovet har satt igång så Alfons är hemma hela veckan. Tjoho eller något. Känns inte helt ultimat med tanke på att jag har tentaplugg, men det fungerar nog. Känns skönt att Tobias slutar ganska så tidigt på dagarna och att han är ledig på onsdag, då jag troligtvis bara är på skolan under förmiddagen.

Idag har vi tid hos barnpsykologen i eftermiddag. Första gången och barnen får inte följa med så de ska vara hos barnvakt. Känns lite nervöst, men det kommer säkert gå bra. Om inte annat så ska det bli skönt att gå lite hjälp. Oavsett om det finns någon avvikelse eller inte.

Nu är det dags för frukost.

RSS 2.0