Kalas lördag!

Idag ska vi fira svärmor som fyller 50, och Tobias. Därför har jag gjort två 10-liters hinkar med potatissallad och marinerat 12 fläskfiléer! Massa mat.
Pojkarna har åkt ner till stugan redan för att hjälpa till med grillningen. Jag och Meja sitter här hemma och väntar på mamma, L-G och mormor som är på gång.

Till skillnad från kalaset i torsdags så är det uppehåll idag och inte svinkallt. Vilket är en jäkla tur för troligtvis ska vi sitta ute.

Lite trist att missa crusingen, men för sjutton, den återkommer väl nästa år?

Vårdcentralen

Igår kväll ringde jag till 1177 eftersom jag knappt kunde andas när jag halvlåg. Fick en tid på vårdcentralen idag och har varit där nu på förmiddagen. Fick en riktigt bra läkare. Efter prover och inhalation så konstaterades det en infektion. Men CRP var inte tillräckligt högt för att jag skulle börja med penicillin nu, utan om febern inte gått ner och jag inte mår bättre på fredag ska jag hämta ut penicillin. Sedan har jag återbesök i nästa vecka.
Det jag blev ordinerad nu är vila. Men det är ju lättare sagt än gjort när man har två små barn och två kalas denna veckan. Jag är glad att vi inte har kalasen här hemma utan det enda vi behöver fixa är maten och jag får dirigera hur Tobias ska göra.

Idag är jag i alla fall så pass så jag orkar stå på benen ibland. Men visst känner jag av febern. Jag är ju dessutom helt värdelös på att ta febernedsättande.

Hoppas ni har en bra dag! Kul att fler börjat kommentera!

Jag mår skit!

Jag har diagnostiserat mig själv och konstaterat att jag troligtvis har akut bronkit. Hostar nästan konstant och har hög feber. Känns ju verkligen lägligt eftersom jag i morgon måste göra potatissallad på 6 kg potatis och på fredag på 8 kg potatis. Dessutom är det två kalas. Jag hoppas verkligen detta är något snabbt övergående, för det är inte kul.

Har spenderat dagen i soffan och sängen, nu är jag verkligen tacksam för att Tobias har semester och tar barnen.

Lill godingen!

 

Meja har världens goaste min när hon äter. :)

Idag har jag vaknat med en rejäl luftrörsinflammation. Hostar som bara den och har ont i halsen. Några andra tecken på förkylning finns inte. Men detta är helt fel vecka att bli sjuk på med tanke på alla kalas.
Idag måste vi åka och handla så jag kan börja göra potatissallad imorgon. 14 kg potatis, jisses.

Sedan måste vi även fixa svärmors present. Not to forgett.

Meja fick sin tredje tand igår, på tiden!


Första semesterdagen!

Idag är det officiellt första semesterdagen här hemma. Men det känns ju som om Tobias har haft semester ett bra tag redan, men det är nog bara för att man inte är van vid att ha honom hemma.

I morse stack Tobias och Alfons ut till stugan där kalaset ska hållas på lördag, för att hjälpa till med diverse saker. Jag och Meja bestämde oss för att stanna hemma efter en snabb koll på vädret som är kallt och mulet. När det åkte så bäddade vi ner oss under duntäcket i dubbelsängen och sov i två timmar. Det är mys!
Nu sitter Meja och äter lunch, på egen hand. Makaroner och korvstroganoff. Det får mamma inte mata, det ska hon pilla i sig själv. :) Hon är riktigt duktig och får i sig en hel del.

När pojkarna kommer hem i eftermiddag ska vi åka till Djurparken och leka med Alfons dagisbästis med familj. Alfons har längtat så efter honom så det var tur Tobias sprang på hans pappa på filmstallet igår eftermiddag så nummer blev bytta. Efteråt är vi bjudna hem till dom, och det ska bli trevligt.

Helgen har varit bra. I lördags morse lämnade vi barnen hos farmor innan vi åkte till Skara för att se på V75. Det var riktigt kul, men nästa år ska vi fasiken ha med oss stolar. På kvällen grillade vi och drack en del alkohol här hemma. Tack vare spelet Alias fick vi hysteriskt många skratt.
Det var tänkt en utgång här i Falköping med då plantis har gått ner sig rejält så drog vi till Skövde istället. Lite sent påtänkt dock, men det blev bra. Väl hemma i Falköping runt 03 somnade vi snabbt.
Igår hämtade vi barnen vid lunch och tog sedan en riktigt lugn dag hemma. Det var skönt.

Nu ska jag fixa med en överraskning till Tobias som fyller 25 på torsdag! <3

Ibland blir jag så less!

Jag är så less på vänner som bara tar och tar energimässigt hela tiden. Jag ger av mig själv hela tiden, men tycker sällan att jag får tillbaka något.
Jag börjar lessna mer och mer och funderar på att avbryta dessa relationer istället för att bara ge konstant. Jag har speciellt en vän som hela familjen ställt upp för oerhört mycket, men vi får aldrig något tillbaka. Vi börjar lessna. Snart kommer vi tyvärr inte finnas kvar när det blir kris.

Semester!

Semestern har smygstartat. Jag gillar verkligen idéen med att Tobias fick några dagars extra ledigt innan semestern, för det känns ju som 4,5 veckas semester istället för bara 4. :)

Idag har vi haft en hemma-dag, det har varit skönt. Jag fick sovmorgon vilket var ljuvligt och sedan bakade jag och Alfons på förmiddagen. Sen blev vi lite rastlösa så jag och Alfons åkte och köpte pärlor och plattor så han kan göra pärlplattor. Köpte även lite mat, snacks och hyrde en film som jag och Tobias ska se ikväll. En myskväll helt enkelt.

Imorgon ska vi eventuellt åka till Jönköping för att kolla efter en ny bilstol till Alfons så Meja får ta över hans. Sedan blir det nog en tur på IKEA inför flytten.

På lördag ska vi lämna barnen hos farmor på morgonen och sedan åka till Axevalla travbana för att kolla på trav med vänner. På kvällen ska vi grilla och sedan ska vi troligtvis ut på plantis. Det ska bli kul!

Förresten, Meja fick hemmalagad korvstroganoff idag och jisses vad hon åt. Jag tror hon har lessnat på dessa förbaskade barnmatsburkarna nu. Mammas mat är bäst.

Snart!

Om 4 timmar är det bara en arbetsdag kvar för Tobias innan semestern börjar. Det kommer ju kännas som semester för mig också, lite mer avlastning. Igår hade Alfons en riktig sur och gnällig dag, men jag tror att det hänger ihop med att han vaknade så tidigt. Idag är han mycket lugnare och gladare, och han sov tills klockan var 7.30.

Idag ska jag äntligen åka och handla, helt galet hur man kan se fram emot det men den här månaden har barnbidraget varit riktigt efterlängtat. Jag ska även diska och ta en svängom med dammsugaren innan Tobias kommer hem. Eftermiddagen är oplanerad, men det är fint väder så vi kommer troligtvis att vara ute efter handlingen.

Jag ska försöka att komma ihåg att ta med kameran och skötväskan från bilen sen, så ska jag visa bilder på Alfons bad i lördags kväll. :)

Krångelnatt

Meja började böka inne i sängen vidd 22 tiden igår, och när jag skulle in till henne klockan 23 så stod ungen nästan upp i sängen. När jag la henne ner somnade hon om, för stunden. Sedan sprang vi in var 10:e minut ungefär i en timme innan hon fick flytta över till oss. Då låg hon och vred och vände i två timmar, till slut somnade hon sittandes lutad mot Tobias rygg! När jag la henne ner vaknade hon och så höll det på igen. Efter dricka så somnade hon dock sittandes i mitt knä och jag kunde lägga henne ner runt 3 utan att hon vaknade.

Sedan tyckte Alfons att det var lämpligt att vakna klockan 6 idag, och dessvärre väckte han Meja som troligtvis är jättetrött efter natten. Det är jag också, men jag kan i alla fall hälla i mig kaffe.

Om en stund är det vila för Meja, om Alfons vill så vilar vi hemma annars så stoppar jag in ungarna i bilen och åker till djurparken så får Meja sova i vagnen.

Vila

Har vilat en timme med barnen, hade inte tänkt somna, men visst gjorde jag det. Nu kommer jag få svårt att somna ikväll men men. Huvudsaken är att barnen sov, Alfons var rejält svårväckt så han är fortfarande bra trött. Han sov dessutom två timmar.

Nu ska jag ställa mig och diska, sedan kommer Tobias hem och då hoppas jag på att kunna grilla korv så vi kommer ut lite.

Senare än förväntat.

Robert kom på besök och höll mig sällskap ett par timmar igår eftermiddag, det uppskattades verkligen!
När Tobias kom hem körde jag tillbaka han och Alfons till Mejeriet där lastbilen väntade och jag och Meja åkte sedan med ut till stugan där poolen skulle fyllas. Tobias körde exemplariskt hela vägen, men dessvärre så var sista biten bestående av lera och sumpmark vilket resulterade i att han körde av med bakhjulet i diket. Lastbilen satt fast, kom inte framåt och skulle han börjat backa hade hela lastbilen glidit ner i diket.
Männen försökte många olika sätt att få lastbilen framåt, och när de nästan började ge upp och ringa efter bärgning så försökte de en sista gång med hjälp av grannar att dra lastbilen framåt med en traktor. Till slut lyckades det så lastbilen kom på plats och poolen kunde fyllas med vatten.
Vid det här laget var klockan 21.45 och båda barnen var fortfarande vakna och hungriga. Vi trodde att denna resa skulle ta max en timme så jag hade planerat middag tills vi kom hem. Men som tur var hade jag yoghurt med till Meja och till Alfons fanns det fika. Alfons fick bada en bra stund i poolen innan han åkte med Tobias i lastbilen hem. När vi väl var tillbaka i stan var klockan 23.30 och det fick bli en väldigt sen middag från Mc.Donalds. Alfons orkade dock inte äta mycket innan han somnade.

Som tack för detta gav barnen mig sovmorgon till 8.30 imorse och det uppskattades. Tycker mest synd om Tobias som började jobba klockan 6 i morse. I helgen har vi verkligen inte sett mycket utav varandra, men nu är det bara tre arbetsdagar kvar i veckan som kommer innan semestern. Och de arbetspassen är normala 6-14. Mycket skönt.

Idag kommer vi ta en lugn dag, barnen ska få vila så länge de vill senare, men nu ska vi äta frukost.

Regnig dag

Idag lyser solen minst sagt med sin frånvaro, regnet har smattrat på rutorna sedan klockan 9. Vi har dessutom ingen bil hemma idag eftersom Tobias tog den till jobbet i morse. Men det spelar ingen större roll, vi har inget planerat och med tanke på vädret så lär vi hålla oss hemma. Jag hoppas på att barnen vill vila middag samtidigt så jag kan vila lite också. Man blir trött av att vara ensam med barnen 12 timmar om dagen när man inte är van.

Igår fick vi spntanbesök av Jenny och Daniel med barnen. Vi åt lunch här hemma innan vi åkte upp till djurparken och barnen fick leka. Tyvärr så började Alfons må illa och spydde upp i djurparken så vi åkte hem igen. Men det blev inget mer och han mår bra idag så det var säkert på grund av värmen.

Ikväll ska Alfons få åka lastbil tillsammans med Tobias. Tobias ska åka med en lastbil ner till svärmors stuga för att fylla vatten i deras pool. Det längtar Alfons efter!

Vad gör vi idag?

Tobias jobbar de tre sista maratonpassen innan semestern denna helgen, 6-18 idag, imorgon och på söndag. Ni kan ju bara ana vilken tråkig helg det kommer bli?!
Det tråkigaste är att de flesta släktingar som vi brukar kunna hälsa på jobbar helg, eller är bortresta. Annars hade vi kunnat åkt runt och hälsat på folk hela helgen, men icke. Vännerna i stan är också bortresta.

Sådana här dagar saknar jag ännu mer ett eget hus med en trädgård, kunna låta barnen vara ute och leka utan att känna att man inte kan vara på hemmaplan. Jag är less på att behöva ta mig någonstans för att låta barnen vara ute. I nästa lägenhet blir det dock bättre då det finns en liten lekplats i trädgården och en större lekplats bara en kort promenad hemifrån. Men ett hus... Åh.

Det senaste i kortform

  • Våran gamla datorn har gått sönder, en ny inhandlades igår.
  • Meja har haft BVC-besök idag, 71,8 cm och 9,5 kg.
  • Alfons är på rally med farmor idag.
  • Barnlediga helgen gick kanon, varmt i skåne, fint hotell, Winnerbäck - fantastisk och barnen hade haft det bra.
  • Nya tatueringen kom på plats i måndags, Vivere senza rimpianti. Bild kommer.
  • Tobias har bara 6 arbetsdagar kvar till semestern.
  • Alfons är BLÖJFRI sedan 4 dagar tillbaka.
  • Idag ska jag städa.

Måndag

Nu är det snart bara två veckor kvar tills Tobias går på sin semester. Han har fått ett riktigt bra schema nu innan semestern som gör att han får 4,5 veckor ledigt istället för bara 4. Fast jag fattar inte varför han inte har tagit 5 veckors semester, eftersom han har sparade dagar sedan de senaste åren. Men jag misstänker att han kanske vill ta en vecka runt flytten och ett par dagar i höst när jag börjar läsa.

Men i helgen får vi lite ledigt i alla fall från barnen och det ska bli oerhört skönt. Resan som varit väldigt hemlig är nu inte så hemlig utan jag vet att vi ska till Landskrona. På lördag dag ska vi troligtvis besöka Ven och kvällen ska vi se Lars Winnerbäck spela. Det ska i alla fall bli oerhört skönt att komma hemifrån.

Vi åker ner till Tjörn troligtvis redan på onsdag eftermiddag/kväll och så åker vi därifrån på fredag morgon.

Jag ringde till 3 idag igen eftersom mitt SIM kort fortfarande inte har kommit, och får till svar att det troligtvis kommit bort i posthanteringen. Jag hoppas det kommer till rätta någon utav dagarna innan vi åker. Annars tror jag bestämt att jag besöker en 3 butik i skånetrakten och försöker få tag i ett nytt den vägen. Irriterande.

Nu är det dags att fixa lunch här, senare ska vi iväg och plocka jordgubbar igen.

Värmeböljan är här!

Jisses sikken värme vi har fått! Idag hade vi 32 grader i skuggan på eftermiddagen. Helt otroligt, men samtidigt kan jag känna att värmen är lite jobbig när man har en bebis, hon fixar inte att vara ute så mycket som man skulle vilja vara. Och det märks även på Alfons, framåt sent på eftermiddagen börjar han bli trött och är sedan superpigg nu vid den här tiden. Det blir inte så mycket kvalitetstid för mig och Tobias nu på kvällarna, men det får vi ta igen nästa helg.

Igår plockade vi jordgubbar, inte så jättemycket, men 2 kilo. De tog slut ganska omgående igår kväll efter ett besök hos Tobias mormor och morfar nere i stugan.
Idag hade vi en lugn förmiddag och åkte sedan till Skövde för att hälsa på barnens farfar och plastfarmor vid stugan. Tobias och Alfons tog sig ett dopp i sjön och jag och Meja satt i skuggan.

Imorgon jobbar Tobias mastodontpass 06-18 och vädret ska bli lika som idag. Jag tror att vi kommer hålla oss inomhus det mesta under dagen för barnens skull.

Nu är det tråkig fotboll på tv:n och jag funderar på att ta tag i ett berg med disk och plocka ordning.


Bär något vitt!

Glöm inte att bära något vitt idag för att stödja Rädda Barnens kampanj om att det INTE är okej att slå barn. Jag har vitt på mig idag, har du?

RSS 2.0