2010 listan

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Inte vad jag kan minnas nej. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade ett löfte om att börja springa, som rann ut i sanden. Jag hade även ett löfte om att låta håret växa ut, vilket jag inte stod ut med.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Bara kära Sverige.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Ett hus, men dessvärre kommer nog inte det att inträffa under 2011 heller.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Ja, den 9e och 10e och 12e juli. Den 9e juli firade vi 5 år tillsammans, den 10 juli såg vi Lars Winnerbäck på Citadellet i Landskrona och den 12e juli firade vi 2 år som gifta.
8. Vad var din största framgång 2010? Att jag tog mig ur tvångstankarna.
9. Största misstaget? Gjorde några riktigt stora misstag, men det vet bara mina närmaste om.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än migrän och förkylning.
11. Bästa köpet? Tvättmaskinen!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Räkningar och mat!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Barnen såklart och Lars Winnerbäck!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Finns nog ingen speciell, men en låt jag lyssnat mycket på förutom Lasse är Rihanna - Love the way you lie.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lesnare, tyvärr.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Varit gladare och tagit emot hjälp tidigare.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Släppt alla krav och insett att man inte måste vara en super-mamma.
18. Hur tillbringar du julen? Hemma i Falköping tillsammans med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Har varit kär i 5,5 år.
20. Favoritprogram på TV? Greys Anatomy, Desperate Housewives, Cougar Town.
21. Bästa boken du läste i år? Stieg Larsson Trilogin. Twilight serien.
22. Största musikaliska upptäckten? Upptäckte ingen ny.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, en lugn dag.
25. Något du önskade dig men inte fick? En resa.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Kommer knappt ihåg, men hade en lugn dag med familjen och mormor.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Oja.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Leggins, tunikor, linnen.
29. Vad fick dig att må bra? Min familj och mina vänner.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? ???
31. Vem saknade du? Min vän Linda som bor för långt borta.
32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade inte så många nya, men en jättetrevlig tjej som jag förhoppningsvis kommer följas åt i 2 år till i skolan. :)

GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni får en mysig nyår. Vi skulle egentligen firat med Malin och Fredrik, men eftersom båda barnen inte mår riktigt bra har jag beslutat att vi ska vara hemma. Så det blir mys med barnen och sedan middag och skåla med Tobias när han kommer hem vid 22.

2010

2010 lider mot sitt slut, och vad passar bättre med en överblick över året som gått?

Det bästa med 2010:
Har hänt massor under året, men det överlag bästa är att jag och Tobias har hållt ihop trots många motgångar och slitningar, att vi fått bättre kontroll över Alfons och att Meja har vuxit till en stor lite tjej.

Det sämsta med 2010:
Att jag lagt så mycket energi på att analysera tankar och tänka för mycket. Att jag varit för passiv i mitt eget liv.

Bästa händelsen under 2010:
Lars Winnerbäck 10 juli i Landskrona. En underbar kväll med världens bästa Lasse. Det gav så oerhört mycket att se honom live, hans musik har varit ett stort stöd för mig genom alla motgångar.

En stor utmaning under 2010:
Att börja plugga en tuff kurs med båda barnen hemma på heltid och en man som jobbar mycket och oregelbundet. Samtidigt som det har varit tufft så har det varit enormt berikande att inse att jag faktiskt klarar av det. Att jag klarar det mesta jag vill uppnå. Nu väntar jag på tentaresultet för att se om det verkligen lyckades.

Bästa köpet under 2010:
Vi har köpt fyra tekniska prylar i år, ny kamera, ny dator, ny mobiltelefon och nu senast en ny tv. De är nog de bästa köpen, jag har för en gångs skull satsat lite mer på kvalitet istället för kvantitet. Och än så länge är inte något utav köpet ett dumt köp.

Ett dumt köp under 2010:
Helt klart alla den vita färgen vi köpte till nya lägenheten. Totalt värdelös och vi kommer under 2011 få göra om hela lägenheten pö om pö.

Ett ouppnått mål för 2010:
Ett mål var att gå ner alla mina gravidkilon och lite därtill under Mejas första år i livet. Jag har gått ner en hel del, men har fortfarande ett par gravidkilon kvar. Visst, det är ett ouppnått mål, men jag lider inte enormt utav det. Jag hoppas att 2011 ger mig tillräckligt med kraft för att orka ta tag i det.

Ett uppnått mål för 2010:
Att bli lyckligare. Att släppa mina tvångstankar och njuta av livet här och nu. Att bli en bättre mamma, en bättre fru, en bättre vän och en bättre människa.

Sammanfattning 2010:
De senaste två åren har varit turbulenta. 2009 var en riktigt tufft år, med skolstart på högskolan och en tuff graviditet. Meja fick sedan en tuff start i livet, med sjukdomar och en mamma som mådde skit. I efterhand har jag insett att jag hade en förlossningsdepression. Inför 2010 hade jag förhoppningar om ett bättre år, men det slogs i kras ganska snabbt på det nya året. Mina tvångstankar höll sig kvar i ungefär ett halvår tills jag fick hjälp av en psykolog genom BVC. Jag och Tobias var på väg isär i mitten av året, men hittade tillbaka till varandra. Mot slutet av året var vi på väg isär igen, men lyckades även denna gång hitta tillbaka.
Det har varit ett tufft år som 2 barns mamma, Alfons har varit väldigt trotsig och det har varit extremt jobbigt. Efter att vi har fått hjälp genom en barnpsykolog så har vi lyckats få bättre kontroll på honom. Överlag har det varit ett tufft år, och det tråkiga är att jag i och med detta har svårt att komma ihåg de bra händelserna och många utav utvecklingarna som skett med Meja.

Förhoppningar inför 2011:
Jag hoppas på ett mycket bättre år, vilket jag verkligen tror kommer inträffa. Jag känner mig lugnare i mig själv och det känns som om jag är i fas. Det dåliga har varit och nu blickar jag framåt mot ett nytt år. Ett år där jag kommer bli heltidsstudent igen, Meja och Alfons börjar heltid på förskolan och vi har mycket roligt att se fram emot.

Jag fick fel

Tobias besegrade över mig igår och en ny tv har flyttat in. Ändå är han inte helt nöjd. Han tyckte jag var onödig som satsade på ett välkänt märke och betalade för mycket. Jag tycker ändå att tv:n var billig. Men men.
Nu bor det et 42 tum stor tv i vårat vardagsrum och helt plötsligt känns den gamla tv:n pytteliten och denna gigantiskt stor. Känns som om man är på bio. Tar nog ett tag innan jag vänjer mig.

Idag åker vi till mamma. Trots att de lever utan vatten nu så ska det bli mys. Vi åker i eftermiddag och kommer hem på torsdag kväll. Så idag ska jag slå in mammas julklappar och packa.

Hoppas ni får en fin sista vecka på 2010.

Mellandagar

Mellandagar funkar inte riktigt för mig, jag blir rastlös i hela kroppen. Vet inte vad jag ska göra och har inget att göra trots att det finns massor att göra. Helt värdelöst. Det kliar i kroppen efter att åka på mellandagsrean, men det är inget jag ska göra i år. För Tobias är en ny tv viktig och han tjatar om att vi ska åka och köpa en, något som jag däremot inte tycker är nödvändigt just nu. Jag vill inte lägga våra sista pengar på en tv, trots att vi fick ungefär hälften i julklapp. Bättre att spara pengarna och ha ifall det händer något.

Nä, jag ska nog måla på tavlan en stund, sedan ska jag nog dra ut barnen på en pulkatur senare.

Konstverk

Efter vilan plockade jag fram Mejas fingerfärg och lät kreativiteten flöda hos barnen. Detta resulterade i två canvas tavlor som nu ligger på tork. Men jisses vad svårt det är att få bort den där förbaskade färgen. Satt ju som klister på barnens händer.

Nu är det bara 2,5 timme kvar tills Tobias kommer hem och jag ska nog ta ett ryck med att hänga tvätt och plocka ordning i vardagsrummet. Just nu roar sig barnen med alla lådor efter leksakerna, så nästa år räcker det med andra ord att ge bort lådorna till leksaker. De roar sig fin fint ändå. ;)

Vardag

Idag känns det som vardag även om det är annandagen. Tobias jobbar maratonpass, 06-18 och det gör ju onekligen att det känns som vardag. Jag och barnen ska ha en riktigt lugn dag hemma, det behövs verkligen. De leker båda med sina julklappar medan jag kollar på nyhetsmorgon. Vi har ätit mysfrukost i soffan och jag har druckit min första latte för dagen. Jag gillar min Tassimo starkt!

 

Tänkte även att jag ska röja bort det sista ifrån julfirandet här och tvätta en maskin eller två med tvätt, vilket är väldigt välbehövligt. Tror jag ska köpa en till torkställning så vi inte blir så begränsade till att bara köra en eller max två maskiner när det är översvämmat med tvätt.

Igår hyrde Tobias film. Jag förväntade mig en film som jag skulle tycka var trist, men till min stora förvåning tyckte vi båda att filmen var helt okej. Bröderna Karlsson. Se den, den är helt okej för att vara en svensk film.

Nu funderar jag på om jag ska göra mig en till latte innan barnen ryker ihop. :)


Julafton

Vi hade en mysig julafton igår. Vid lunch hälsade vi på hos Tobias faster med släkt där vi åt mat och umgicks. Vi åkte hem så vi var hemma vid Kalle Anka dags. Meja sov då ett par timmar, jag fixade inför kvällen, Alfons och pappa kollade på tv.
Klockan 18 hade alla gäster kommit och tomten knackade på dörren. Alfons var superduktig! Han tog emot alla sina paket av tomten som efter en stund fick fortsätta hos andra barn och vi delade ut resten. När alla paket var utdelade frågade Alfons om han fick börja öppna och sedan gick det undan!
Alfons och Meja fick massa fina paket och Alfons lekte till sena kvällen.
Jag och Tobias öppnade våra paket sist och blev väldigt förvånade när vi fick en Tassimo av mamma! Jag blev jätteglad! Det förväntade jag mig verkligen inte.

Efter vi har varit och firat jul i Skövde hos Tobias pappa ska jag se till att få den inkopplad och provsmaka en latte. :D

GOD JUL!

 

GOD JUL ALLA FINA LÄSARE!

Jag, barnen och Tobias önskar er en riktigt fin jul.

 

 

Jag har hjälpt tomten att slå in paket i några timmar och han har nyss varit här och lämnat paket i barnens julstrumpor och under granen. Tobias åkte till jobbet för två timmar sedan och det är tomt. Jag brukar inte vara själv kvällen före julafton, men det funkar. Huvudsaken är att vi för en gångs skull får fira både jul och nyår ihop!

Nu ska jag måla naglarna inför morgondagen och sedan sova. Jag misstänker att en spänd liten Alfons vaknar tidigt och vill öppna paket. Det var mycket spänning i den lilla kroppen innan han somnade.
Kram på er och njut av julen!


Dan före dan!

Dan före dan och nerverna sitter utanpå skinnet på Alfons. Han är vildare än vildast och för det mesta mer högt än lågt. Förhoppningsvis beror det på spänningen inför imorgon, för han är så jäkla medveten om att tomten kommer imorgon.
Har en del kvar att göra inför imorgon men jag måste ta mig till affärer för att kunna genomföra det mesta. Vill jag ge mig ut ensam med barnen?

Dålig mamma?

Här är det julstök. Granen är klädd, kolan är kokad, chokladgodis är bakat och mjuk pepparkaka är bakad. Tobias är iväg och hämta pizza till middag, idag kan jag med glädje vara en dålig mamma som ger barnen pizza till middag.

Jag känner inte av julstressen och inte paniken. Vi ligger bra i fas för att fira jul på fredag och ha minijul med Malin och Fredrik imorgon kväll.

Lista

1. Hur gammal är du om fem år? 31! OMG!!!

2. Vem var den sista du träffade? Alfons

3. Hur lång är du? 174 cm

4. Vilken var den senaste film du sett? Hm, senaste var nog New Moon för ett par veckor sedan.

5. Vem ringde du senast? Tobias

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Godnatt, vi ses om ett par timmar. Älskar dig mest av allt. Puss" Till Tobias i natt innan jag somnade.

7. Vad är dagens planer? Baka julgodis, baka saffranskaka, mjuk pepparkaka, vanliga pepparkakor, gör julskinkan, klä julgranen, slå in sista paketen, tvätta och måla på tavlan.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på ärende och vem, men oftast skickar jag sms.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.

10. När såg du senast din mamma? I söndags när vi var där för att fira hennes födelsedag.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå.

12. När vaknade du idag? 07.45 = sovmorgon!

13. Har du någon gång hittat en katt? För cirka 10 - 12 år sedan hittade jag och mamma en katt som fick flytta in till oss.

14. Vilken är din favoritplats? Hemma!

15. Vilken plats föredrar du minst? Alla platser som gör mig stressad.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag har en förhoppning om att vi har hittat drömhuset, att jag har ett roligt jobb, att vi är lyckliga, att vi har ett till barn och att de fina vänner jag har nu finns kvar i mitt liv.

17. Vad skrämde dig som barn? Att människor kunde dö.

18. Vem fick dig att skratta senast? Hm, det var nog någon av barnen igår.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Njea..

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Eftersom vi har konstant kallt här hemma så sover jag alltid i linne och trosor.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Fem tror jag.

23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Hm, ja dessvärre!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på tillfälle, ute - skor, hemma - barfota

26. Är du social? Beror på sällskapet, med mina närmaste vänner är jag väldigt social. Men jag är även en person som trivs bra ensam.

27. Vilken är din favoritglass? Klings polkaglass.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Lösa våra lån och ringa till CSN och be dom stoppa upp studielånet där solen inte lyser.

29. Tycker du om kinamat? Ja, ibland.

30. Tycker du om kaffe? Kaffe är en del av min överlevnad!

31. Vad dricker du till frukost? Om jag dricker något dricker jag kaffe.

32. Sover du på någon särskild sida? Yes. Längst in mot fönstret. Har jättesvårt att sova längst ut mot en dörr.

33. Kan du spela poker? Haha, nej.

34. Tycker du om att mysa? Ja, why not.

35. Är du en beroendemänniska? Allt är relativt, men ja, vissa saker blir jag beroende utav. Som kaffe och snus.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte vad jag vet i alla fall.

37. Vill du ha barn? Har två stycken och känner mig just nu väldigt nöjd med de två, men visst finns en önskan om ett till längre fram i framtiden.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och mycket lite franska och spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Yes.

40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, jag gillar inte saltvatten.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Barnen kommer helt klart på första plats, sedan gillar jag att handla inredningsprylar och kläder!

42. Äger du dyra smycken? Njea, allt är relativt. Det dyraste är nog förlovning och vigselringarna.

43. Har du någon gång testat narkotika? Inte vad jag är medveten om.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Snus.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Tobias är en av de roligaste, han får mig ofta att skratta.

46. Välj ett ärr på din kropp? Har ett ärr på handleden. Fick det under gymnasietiden och min mentor frågade mig då om jag hade problem, om jag behövde hjälp eller någon att prata med. Jag fattade inget. Efter ett tag kom det fram att hon trodde att jag skar mig själv, men nej, det var ju min katt som rivit mig. :)

47. Vad har du för ringsignal? Volbeat - Thank you

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Inte vad jag vet.

49. Flirtar du mycket? Beror på humör, men det är alltid oskyldiga flirtar.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Här hemma.

51. Kan du byta olja på bilen? Haha, nej!

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, som tur är!

53. Vilken var den senaste bok du läste? Farmakologi

54. Läser du dagstidningen? Ja, om man räknar Aftonbladet på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Till och från på Mama eller Allt i Hemmet.

56. Dansar du i bilen? Haha, nej.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 - musikhjälpen.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslistan igår.

59. När var du i kyrkan senast? Mejas dop i februari.

 

Låna gärna listan!


Kan någon stanna tiden?

Jag tycker att tiden går för fort. Jag hinner inte med! Två dagar kvar till julafton och jag har massor att göra innan. Det jag dock känner är det absolut tråkigaste av allt, är att jag troligtvis inte hinner färdigt med min tavla innan. Jag som längtat efter att få upp den innan jul!

Men men, hursomhaver. Igår kom julgranen in, något missberäknad av oss så är det lite för stor. Men det ordnar sig. Idag ska vi baka pepparkakor, göra julgodis, baka lite, göra julskinka och pyssla. Igår tog vi tag i handlingen så i stort sett allt är handlat, sen var det ju som vanligt lite som jag glömde.

Skolan är över för i år, och det är så skönt! Nu väntar jag bara fortfarande på tentaresultat...

Fram och tillbaks

Vi har varit en snabbvisit på Tjörn för att fira födelsedagsbarn och hämta Alfons. Dock valde vi inte den bästa helgen, eftersom vädret har varit katastrofalt och väglaget desto värre. Igår tog det nästan 4 timmar att köra ner och idag dryga 3 timmar att köra hem. Värdelöst!

Men nu är Alfons hemma igen och imorgon återvänder vi till vardagen en kort sväng innan vi tar lite julledigt. Förhoppningsvis är det sista gången jag åker till Jönköping imorgon innan den 13 januari, och imorgon åker jag tåg. Det ska bli skönt. Är så less på körandet.

Nu sitter jag med huvudvärk, misstänker att jag har en förkylning som inte vill bryta ut än. Ska försöka börja fila lite på vår rapport som vi ska skriva imorgon, samtidigt som jag drömmer om en salladsrulle och äter en skumtomte.
Ikväll ska jag sova tidigt, tåget imorgon går redan vid 7 eftersom vi inte vill eller kan ägna hela dagen åt rapportskrivning. Dock har vi en del artikelsökningar att göra, vilket känns lite blä.

Hoppas du haft en bra helg och en fin fjärde advent. Om en vecka är julen redan över....

Kolla!

En lång dag i Jönköping med skitväder att köra i senare kom jag hem och bestämde att vi skulle städa. Vi satte igång direkt och Tobias hämtade lådan med julsakerna. Nu har tomtarna fått flytta in och det har blivit mys. Dammade överallt, men golven har vi kvar.

När vi städade så ringde det en himla massa gånger, till slut svarade jag lite irriterat och då var det någon som sökte Tobias. Det visade sig att han har vunnit en facebook-tävling. Vi ska få åka till Ramsvik Camping och bo i villavagn en helg i Maj. :) Här kan ni läsa mer!
Känns lite roligt att få åka iväg med familjen, eftersom det troligtvis inte blir så mycket till semester för min del i sommar. Nu hoppas jag att det inte krockar med någon praktik eller tenta.

Nu har vi soffmys innan jag ska slå in födelsedagspresenter och julklappar. Imorgon åker vi till Tjörn ett dygn för att fira födelsedagsbarnen och hämta hem våran goa Alfons.

Trevlig helg!

Vilken dag vi haft

Meja har haft en tuff dag, mitt tålamod har varit på gränsen nästan hela dagen. Inte ens ute hos Maria och barnen var hon nöjd. Antingen rör det sig om en jobbig utvecklingsfas om separation eller så börjar hon bli rejält sjuk. Hur som haver så har det varit mycket skrik och mängder med tårar idag. Nu sover hon i vår säng, både jag och Tobias fick lägga oss för att hon skulle somna. Det har nog aldrig hänt förut.

Oroar mig lite inför morgondagen, eftersom hon ska vara hos barnvakt. Är det som det varit idag så kommer det bli extremt jobbigt att lämna henne. Men Tobias är ju hemma och sover så i värsta fall får han hämta hem henne.

Nu ska jag kolla igenom kurslitteraturen lite innan jag tar kvällen.

Uppmärksamhet

Meja är inne i en så jobbig fas! Får hon inte uppmärksamhet hela tiden utav någon, spelar ingen roll vem det är, så gallskriker hon. Antingen sitter hon på golvet och bara skriker helt förtvivlat, eller så slänger hon sig på golvet som en trotsig 3-åring i mataffären och skriker.

Har jag sagt att det ska bli skönt med dagis? För oss båda!

What to do? What to do?

Känns som om jag har massor att göra, men inte riktigt vet vilken ände jag ska börja i. Och så känner jag mig helt klart lite begränsad i att Meja är vaken så pass mycket mer. Är Alfons hemma så roar han henne, men ja, nu blir det mitt jobb. Men jag funderar på ifall jag ska passa på att städa Alfons rum nu medan han är borta.
Vore skönt om vi kunde få upp tomtarna innan vi åker till Tjörn på lördag. Även om det är emot mina principer att ta fram de innan julveckan så får jag försöka inse att man inte kan hålla på allt när man har småbarn och dessutom pluggar som tar tid.

I eftermiddag ska vi i alla fall åka ut till Maria och barnen en sväng. Trist att vi inte kunde planera in det när Alfons är hemma eftersom han längtar efter att leka med Olle och Måns, men det blir trevligt ändå. Vi har nog inte setts sedan i slutet av sommaren. Hög tid därmed!

Imorgon åker jag till Jönköping och som tur är har vi fått tag i barnvakt. Dessvärre verkar det inte fungera riktigt på måndag, och jag känner lite panik inför det. Det ska bli så skönt, att det är sista kursen nu jag läser med barnen hemma. När tentan är skriven i denna så går Meja förhoppningsvis heltid på dagis, om inskolningen har gått bra. Då kommer jag kunna ligga mer i fas och vara mer avslappnad.

Nej, frukost och sedan städa lite.

Just nu känns allt så jävla bra!

Jag tog ett jättestort beslut i slutet av förra veckan. Vad det handlar om vet bara jag och två andra personer. Men jag övervägde fram och tillbaka länge, slets mellan två viljor och det var till slut så jävla skönt när en av viljorna segrade. Jag är jävligt nöjd med mitt beslut även om det innebar att jag fick låta en person gå ifrån mitt liv. Men eftersom jag mår så jäkla bra och känner mig så tillfreds med livet så gör det inget. Människor kommer och människor går.

Jag har lärt mig att mer och mer se till mig själv, inte bara göra andra nöjda och därmed slitas åt olika håll. Det känns skönt.

Jag känner mig jävligt lycklig och jag lovar att det andra beslutet inte hade känts lika bra. Nu är det jag och min fina familj som gäller, genom hela livet.

In the middle of the week

Ny kurs har dragit igång. Vetenskaplig Grundkurs, är ungefär lika tråkigt som det låter. Ännu tråkigare tror jag dessvärre. Men det är bara att bita i det sura äpplet, försöka motivera sig och ta sig igenom kursen på bästa sätt.
Nu innan jul ska vi försöka göra en observation och skriva en rapport på det. Vi ska observera människors bettenden i en viss situation. Till en början tänkte vi observera i väntrummet på akuten, men eftersom vi inte har fått svar ifrån kursansvarig om vem vi ska kontakta på sjukhuset så funderar vi på att observera julstressen. För att observera i ett väntrum osv så behöver vi tillstånd från någon ansvarig.

Igår åkte Alfons till mormor så det är riktigt tomt här hemma, men å andra sidan är det ganska skönt. Känns som om jag kommer ha lite mer tid att läsa, fixa inför jul och att ta det lugnt. Det blir inte lika intensivt med bara Meja hemma, även om hon kräver mer uppmärksamhet än Alfons. Vi lämnade Alfons till mormor i Trollhättan igår och det var en riktigt mallig och glad kille som åkte iväg. Han behöver verkligen egentid med mormor. I helgen ska vi åka ner och hämta honom och fira mamma och L-G:s födelsedag. Blir lite mycket flängande nu, men det är väl så.

Tobias har fått ändrade arbetstider denna veckan, istället för dag går han natt. Men det underlättar eftersom jag måste till skolan på fredag, och vi behöver inte ordna barnvakt så länge till Meja då.

Nej, mer har jag nog inte att uppdatera er om.

Nystart!

Imorgon börjar en ny kurs. Vetenskaplig grundkurs. Det känns inte speciellt underhållande, framförallt inte såhär inför jul då min hjärna gått på ledigt redan. Det tråkigaste är nog att vi ska skriva en rapport i grupp. Jag hoppas innerligt att vi får välja våra grupper själva så jag får vara med Lina och Ester. Annars kommer det garanterat bli ett besök till Jönköping i mellandagarna.

Tentan är över!

Och det är även de tungaste kurserna på hela utbildningen. Nu kommer det handla mer om forskning och omvårdnad, och inte alls något om läkemedel, sjukdomar, anatomi och fysiologi. Känns lite tråkigt, men å andra sidan känns det inte tråkigt om det blir lite lugnare.

På måndag börjar vi ny kurs och igår beställde jag kursböckerna för nästan 1000 kronor. Det är den bittra delen utav att plugga. Den dyra kurslitteraturen.

Igår kväll somnade vi vid 21 och det var skönt eftersom det var min morgon att gå upp idag och barnen vaknade före 05.30. I eftermiddag kommer Malin och Fredrik hit, vi ska julbaka och göra julgodis. Sen blir det tacos och mys ikväll. Så jag ska snart resa mig ur soffan och städa av lite. Sen hoppas jag också att jag hinner måla lite på min tavla som legat helt på is de senaste två veckorna på grund av tentan. Förhoppningen är den ska vara klar innan jul.

Hej å hå, här pluggar vi på!

Haha, ser ni hur fyndig jag var, rimmade å allt. :)

Här är det tentaplugg som gäller för fulla muggar, nu rullar det på ganska bra. Men jag har ett par timmar kvar innan jag kan slappna av och sova. Tänker inte vika mig för sömnen denna gången. Imorgon ska fokus läggas på att repetera och repetera, så hoppas jag att det viktigaste sitter inför fredag.
Jag är tacksam för de erfarenheter jag har från olika yrken inom vården, framförallt medicinmottagningen och IVA. De har hjälpt mig oerhört under den här kursen och även patofysiologin som jag läste förra året. Hänger med på ett helt annat sätt och många behandlingar är bara repetering för mig nu, samt att jag får lära mig mer om hur medicinerna verkar.

Nej, nu ska jag återgå. Sov gott ni som inte sover redan!

Tävlar hos Evelina!

Hos Evelina kan man nu vinna en kaffemaskinen Tassimo ifrån Gevalia. Jag hoppas innerligt att jag vinner, som jag har drömt om den! Gå och och tävla du också! Genom att klicka HÄR!

Stoltare kan man inte bli!

Idag är ingen vanlig dag! Idag skedde det stora vi alla väntat på med spänning. Meja släppte äntligen taget om bordet och gick en himla massa steg! Min stora lilla tjej var så stolt och glad! Tänk vad det kommer gå undan hädanefter, hon kan gå!

Nu ska jag återgå till sista läsningen för stunden, sedan ska jag pausa en längre paus, eventuellt en nattpaus, se på DH och om jag orkar ska jag läsa ett område till, annars sova.

Laddad!

Jo men visst, jag kände mig laddad inför tentaplugget idag, men vad gör jag? Jag hänger på Fejjan och bloglovin. Serriöst Malin! Skärpning! Men jag kan i alla fall erkänna att jag plöjde igenom 3 kapitel de första två timmarna. Då känns en fejjan paus rätt okej.

Idag känns som en riktigt bra dag. Känner mig på bra humör och ingen stress i kroppen. Jag tror att jag börjar komma i fas. Eller så är det bara så att jag är manodepressiv. Ja, hypokondriker tillhör att man blir när man läser till sjuksköterska. Alla symtom som passar in på en själv, ja då är det naturligtvis så att vi diagnostiserar oss själva och därmed slutar det med manodepressivitet, cancer, tumörer, osv osv. ;)

Nej, nu ska jag återgå till mitt kära smärtkapitel.

What a dream!

Usch, jag drömde en riktigt jobbig dröm i natt. Drömde att tentan var idag och jag hade panik över att jag bara hunnit läsa ungefär hälften. När jag vaknade hade jag en panikkänsla inom mig, började räkna efter vilket datum det var och sedan vilket datum tentan ligger på. Som tur va så kom jag fram till att den fortfarande är på fredag.

Jag känner mig stressad, men jag betade av en del igår och börjar känna mig ha koll på det jag redan läst.
Om en stund kommer Jenny och Johannes som jag ska vara barnvakt till en timme. Det ska bli mys.

När Tobias kommer hem vid 13.30 låser jag in mig och läser!

Den där stressen inombords

Fick panik för en timme sedan ungefär. Insåg hur mycket jag har kvar att läsa och tentan är på fredag. Varje gång inför en ny kurs eller en tenta så tänker jag att jag måste börja i god tid, inte sitta och panikläsa in i det sista. Och varje gång gör jag samma misstag. Nu sitter jag här och panikläser och är livrädd för att missa något viktigt.
Det kan hänge ihop med att jag läser ett tungt kapitel, som jag inte riktigt orkar förstå och inte vet hur mycket jag ska lägga energi på. Jag hoppas på att kunna ta det igenom det snabbt.


A lot is going on

Jag insåg just att det kommer vara fullt upp nästan fram tills jul för mig nu.

Denna veckan:
Tentaplugga, tenta på fredag, fixa julkort på barnen - projekt för idag, julbak med Malin och Fredrik på lördag. Fixa födelsedagspresent till mamma!

Nästa vecka:
Lucia på måndag, firande på dagis sedan direkt till skolan för ny kursstart, tisdagen åker Alfons till mormor för välbehövlig egentid, jag måste städa fixa tomtar och plugga i nya kursen, åker till skolan minst en dag till. Under helgen åker jag till Tjörn för att hämta Alfons och fira mammas födelsedag.

Veckan efter:
Julveckan, med andra ord massa stress! Sista gången i skolan före jul och nyår, massor att göra.

Possibility

There is a possibility, there is a possibility, all that I have was all I´m going to get. There is a possibility, there is a possibility all I´m going to get is gone with your step, all I´m going to get is gone with your step. So tell me when you hear my heart stop, you are the only one that knows. Tell me when you hear my silence. There is a possibility I wouldent know. Know that when you leave. Know that when you leave. By blood and by mean. You walk like a thieve. By blood and by mean. I´ll fall when you leave.

Lykke Li - Possibility.

Jag slits!

Jag slits mellan två viljor och har gjort en tid nu. Det är fan inte roligt och jag undrar när jag ska nå ett slutgiltigt beslut. Vilket beslut gör mig lyckligast i längden? Eller kan det vara så att det inte är något utav dom som gör mig lycklig?

Because of you

Det har gått ungefär två månader sedan han fick brevet. Jag har fått telefonsamtal ifrån hans fru och från farmor som har försökt kontakta mig. Jag vill inte prata med någon utav dem, jag tycker det är falskt att de börjar kontakta mig nu efter att ha låtit det vara i så många år. Men. Något som fortfarande gör mig ledsen och sårad trots att jag har klippt banden är att han inte ens har försökt att kontakta mig. Inget brev tillbaka, inget telefonsamtal, inget sms, inte ett mail. Inte något. Inte ett ljud. Känner han att jag har gjort rätt? Eller bryr han sig inte om att han förlorat sin yngsta dotter? Ångesten jag känner inför honom är borta, den försvann i samband med att jag skrev brevet, men sårad känner jag mig fortfarande. Undanknuffad. Utanför. Detta känns som ytterligare ett bevis för att jag aldrig någonsin har varit del av familjen. Förra veckan när jag var i Herrljunga kändes det konstigt. Känns som om jag inte har någon koppling till det stället längre, mer än Robert. Det känns knappt som om jag levt större delen utav mitt liv där. Jag känner inget. Det finns massa minnen, men de känns nästan overkliga. En sak vet jag, jag kommer aldrig kunna bosätta mig där igen. Jag kommer aldrig kunna bo i samma "stad" som pappa igen. Aldrig.

Jag orkar inte!

Serriöst, jag är helt slut. Både fysiskt och psykist. Att det skulle bli tufft att plugga med båda barnen hemma det kunde jag räkna ut, men att jag skulle vara på gränsen till att knäckas totalt det trodde jag inte.
Jag är ständigt stressad, irriterad och har dåligt tålamod. Ibland blir jag ledsen helt utan anledning och vill bara ge upp. Jag vet att jag borde se det som motiverande att jag klarade förra tentan, men inför varje tenta kommer en ny press och en ny stress och de går ofta inte att jämföra med varandra då det helt hänger på vilket ämne som ska tentas.

En vecka kvar, sedan är det bara en kurs kvar tills barnen går heltid på dagis. I cant wait!

Tentaplugg

Fördelar med tentaplugg
  • Du behöver inte ha några andra ursäkter för att inte hinna till gymmet
  • Du kan spela hög musik i hörlurar med gott samvete
  • Du kan ignorera städning, tvätt och disk
  • Som förälder får du egentid
  • För mig som är nattmänniska så är det perfekt, jag har inget annat val än att läsa på kvällar och nätter
  • Du kan äta godis, blodsockernivån måste hållas i balans

Nackdelar med tentaplugg

  • Du blir en grymt osocial människa under 1-2 veckor
  • Du går med ständiga påsar under ögonen eftersom du sover för lite
  • När du får en fråga så ber du om lite betänkningstid och svarar sedan helt enligt tentamensämnet
  • Blodsockernivån är skyhög eftersom din diet enbart består av snabba kolhydrater och socker
  • Efter tentan så går du antingen ut och super dig drängfull eller åker hem och sover i ett par dagar.
Ja, fördelarna överväger nackdelarna va? Så det är väl bara att kavla upp ärmarna, slänga igång kaffet och köra all night!

RSS 2.0