Och så var helgen snart över

Som vanligt har helgen gått i rasande fart, men det har varit en riktigt bra helg. Mycket hemmamys med vänner och lek. Alfons är helnöjd efter lek med kompisar både igår och idag.

Jag känner mig dock supertrött nu, har varit vaken sedan 04.30 då Meja ville gå upp. När hon somnade om kunde inte jag sova eftersom hon låg i min famn på ytterkanten av sängen. Men om en stund ska barnen i säng och sedan är det jag som intar soffläge eller sängläge.

Hoppas du har haft en bra helg?

Jag älskar er!

De finaste små förra veckan. Tänk att ni tycker så mycket om varandra, att ni älskar varandra så högt.
Mamma älskar er mest av allt i hela världen. Mina två fina ungar!

Vägning

Idag skulle jag ha vägt mig eftersom vi köpte nya batterier igår, men visst fasiken köpte vi fel batterier!
Men så tänkte jag att jag skulle väga mig med de gamla batterierna, jo men tjena, då är de helt slut.
Så med andra ord blir det ingen vägning idag heller!

Igår skulle Marie, Tony och Rasmus kommit hit med tyvärr blev Rasmus sjuk. När vi fick reda på det så träffade Tobias Alfons dagis kompis Viktor och hans föräldrar på stan så det blev att vi bjöd hit dom istället och fick en jätte trevlig kväll.
Jag har skött mig ganska bra med maten, igår åt jag lite för mycket kladdkaka, men vad spelar det för roll?

Igår hittade jag dessutom nya chokladen Vinter i affären och den kunde jag absolut inte motstå att köpa. Men jag har inte rört den än, utan den ligger undangömd och jag ska hitta något bra mål när jag ska smaka på den. Det sägs att man inte ska ha mat eller godis-mål men det är nog fasiken lättast för mig.

Kom ni ihåg att ställa om klockan igår? Meja tog onekligen vara på det här och vaknade 04.30. Jag vägrade att gå upp och efter 45-60 min somnade hon om i 30 min. Vi kunde i alla fall vänta tills klockan vad över 06 innan vi steg upp ur sängen och då hade Alfons också vaknat. Tobias har en välbehövlig sovmorgon idag och jag tror att jag ska vila en stund med Meja under dagen.

Rörigt inlägg, men hoppas ni har en bra helg!

Ja, why not?!

Fick med nöd och näppe med Alfons hem. Väl hemma ramlar han och skrapar upp handflatan, plåstrade om när vi kom in och fick trösta en stund. Lunchen jag fick trolla fram blev flingor och smörgås - riktig lyx en fredag. Alfons somnade sedan i soffan framför en film och jag började hänga upp lakan som jag var tvungen att tvätta här uppe idag efter en olycka i natt. Gick då och i mitt stilla sinne och efterlyste en torkställning för lakan eftersom jag avskyr att ha lakan hängandes över dörrarna här hemma. I alla fall. Meja roade sig på egen hand.

När jag kommer in i badrummet för att starta en ny maskin med tvätt, ja då har hon den lilla klåfingerapan lyckats få upp lådan vi förvarar tvättmedelsburkar i, öppnat en tvättmedelsburk och hällt ut över sig själv och golvet i badrummet. Why not? Fick dra av alla kläder och tvätta av ungen innan dammsugaren åkte fram. Tänkte jag lika gärna kunde ta ett svep över hela lägenheten men det hann jag inte för när jag dammsuger så är Meja helt hysteriskt livrädd för dammsugaren. När någon annan gör det så funkar det bra.

Ja hur ska jag summera det här? Det är inte lätt att vara tvåbarnsmamma. Onekligen inte lätt.

Nu laddar jag för att T ska komma hem och då ska jag ta med Alfons till affären. Egentid kombinerat med nytta.

Det känns som om alla dagar är samma dag

Varje vardag är samma rutiner, lämna på förskolan, hämta på förskolan, lunch, leka, vila, osv. Nu är det snart dags att hämta Alfons igen och det känns som vanligt som om vi precis kommit hem. Sedan ska vi hem och jag ska lyckas trolla fram en lunch utav i princip ingenting. Jag hann inte handla igår eftersom Tobias var borta länge.

Nästa vecka är det höstlov och även om det kommer bli tålamodsprövande att ha Alfons hemma hela veckan så ska det ändå bli så oerhört skönt att slippa åkandet fram och tillbaka och känna att det i stort sett är det enda jag hinner med på förmiddagen.

Nu ska jag strax väcka stackars Meja och sedan ska vi iväg.

Att man kan bli så glad för någon man inte känner!

Jag gick in och kollade Englas blogg nyss och blev så glad när jag läste att hon fått två små prinsar igår morse. Tänk att man kan bli så glad för någon man egentligen inte känner, men ändå känner genom bloggen.

Grattis Engla, R och storasyster!

Irritation

Efter att ha varit irriterad en stund på dels Tobias som hade slängt barnens korv som de skulle ha till lunch idag och dels på färgen på väggarna i framförallt hallen och fönstren som redan är full av små svarta streck eller handavtryck, så har jag nyss lugnat ner mig och bestämt att jag fasiken ska måla om den där förbaskade hallen innan det blir mer vinter. Jag blir galen på färgh-vetet och det är ett irritationsmoment varje dag.
Tobias är inte sugen på att måla om och han tycker inte att det stör honom, så det här projektet lär jag få ordna på egen hand. Men fine, det går nog vägen det också. Färgen ska i vilket fall som helst bytas ut mot en VIT som går att torka av!

Vägdag

Idag är det vägdag men det sket sig rejält eftersom vi upptäckt att våran våg strular. Antingen är batterierna slut eller så ger den upp. Tobias vägde sig ett par gånger häromdagen och fick 7 (!!!) olika resultat. Det handlade inte om några gram eller hekton hit eller dit, utan det rörde sig om 3-5 kg!!
Några nya batterier har vi inte fått tag i, men jag hoppas att vi får tag i det idag så jag kan väga mig imorgon istället.

Nu är det dags att hämta Alfons.

Torsdag

Somnade som en stock igår kväll och vaknade inte fullt så pigg med Meja strax efter 06. Men vi har startat en bra dag ändå. Jag har precis druckit mitt morgonkaffe med Meja sover, hon känns lite febrig idag så vi får se hur dagen utvecklar sig. I eftermiddag kommer Malin hit, på tok för länge sedan vi träffades nu så det ska bli kul. Skönt att få träffa lite vänner mitt i allt plugg! För ikväll måste jag ta tag i böckerna igen, framförallt eftersom jag fick meddelande igår om hur mycket det är som kommer på duggan. Tur den egentligen inte är mer än ett självtest, men visst är det motiverande när man vet att man kan få ett extrapoäng till tentan.

Nu ska jag passa på att leta lite födelsedagspresenter till Meja medan hon sover.

En heldag på Hälsohögskolan

Idag har jag varit min första heldag på skolan sedan ungefär ett år tillbaka. Hade två föreläsningar, en i läkemedelsräkning och en i farmakologi. Första föreläsningen var ganska så givande och jag fick en del lösningar på problem jag har stött på i räkningen, men sista föreläsningen var inte lika givande då den föreläsaren inte säger så mycket mer än det som vi redan har på papper. Men hon slutade en timme tidigare vilket helt klart var uppskattat.

Hemma möttes jag av två glada barn som saknat mamma. Tobias stack iväg på möte nästan direkt och jag slängde in middagen i ugnen. Meja och Alfons var trötta så medan maten stod i ugnen fick de bada. Efter bad blev det en ganska grinig middag och Meja somnade bara minuter efter att maten var svald. Sedan satte jag mig i soffan för att se "bompa" med Alfons men det tog knappt en minut innan han sov.

Nu skulle jag behöva röja köket och plocka fram böckerna, men nä, det orkar jag inte just nu.

Det där med utmaningen

Funkade inte alls. Min mage pajjade efter tre dagar så igår fick jag motvilligt ge upp, om jag nu inte vill gå med smärta dygnet runt i sex veckor. Jag har lagt till ca 1 dl utav kolhydrater, dvs fullkornspasta, fullkornsris eller en halv potatis. Jag funderar även på att lägga till en halv dinkelfralla om dagen. Allt för att magen ska fungera.
Men tro inte att jag har gett upp det här med viktnedgången helt, no way!

I och med att jag fick börja lägga till så insåg jag också att nu kan jag börja träna! Jag skulle aldrig fixa att träna utan lite kolhydrater i min kropp. Så nu har vi skickat in ansökningarna för träningskortet och förhoppningsvis kommer de snabbt så jag kan boka en genomgång och sedan vara igång med träningen igen.

Nu håller vi tummarna för att detta blir en fantastisk viktnedång en gång för alla!

Meja älskar!

Meja fullkomligt älskar den här reklamen och skrattar varje gång den är på tv. :)

Tisdag



Tänk att denna goa underbara lilla tjejen låg i min mage för ett år sedan och vi väntade och väntade. Jag var helt bombsäker på att hon skulle komma i början av november men hon dröjde sig kvar tills mitten av november. Snart är det dags för 1 års kalas för våran lilla älskling!

I natt har båda barnen sovit i våran säng. Eftersom jag så sällan vaknar när Tobias är hemma så har jag ingen aning om hur de hamnat där, men det är troligtvis Tobias som hämtat Meja och Alfons har kommit själv. Men det är mys att vakna med båda i sängen.
I morse var det svinkallt och Alfons fick inviga sina vinterkläder för säsongen. Meja har fortfarande ingen overall, men jag hoppas att mamma får tag i en i helgen och skickar till mig.

Idag lyser solen och när Tobias har kommit hem ska jag ägna mig åt skolan. Imorgon tar Tobias över rollen som föräldraledig och jag ska vara på skolan hela dagen. Det ska bli roligt!

Läkemedelsräkningen

Jag har suttit med läkemedelsräkningen ett par timmar. Hann med att ringa i panik till mamma som dessvärre inte kunde lugna mig då hon själv inte visste lösningen. Är en formel som jag har väldigt svårt att anpassa till många uppgifter och det ställer till det rejält. Men jag lämnade den och gick vidare och fick lite annat gjort.

Men det löser sig säkert. Jag vill verkligen inte ha ett enda fel på tentan som innebär att jag måste göra om den. TUr det är två veckor kvar så jag hinner.

Nu är det Ullared och sedan Svenska Hollywood fruarna innan sömn intas.

Lite stressande

Gjorde just ett självtest i läkemedelsräkningen. 5 rätt utav 20 frågor. Det bådar verkligen inte gott. Jag satt som ett fån större delen utav tiden och fattade verkligen inget om hur jag ska räkna ut sakerna. Jag känner mig lite stressad och ska därför plocka fram boken och NÖTA!

6 veckor utav ett rent helvete?

Jag kommer troligtvis inte fixa sex veckor utan kolhydrater, även om jag så gärna vill. Min mage har ballat ur totalt och allt är bara smärtsamt. Det kommer inte gå.
Just nu känns allt tungt och hopplöst. Jag vill så gärna gå ner i vikt men snart känns det som om en operation är den enda utvägen.
Såhär kan jag inte ha det i alla fall.


Dag 5 av 42

Frukost: Fil och ägg
Lunch/middag: Fläskfilé i örtkryddad sås med ungsbakade grönsaker.
Mellanmål/kvällsmat: 3 skivor sportknäcke med ost och gurka.

Maten blev lite ur balans idag eftersom vi åt middag innan vi åkte från mamma vid 14 och jag sedan inte ville laga mat ikväll så det fick bli en kvällsmat. Jag tackade dessutom nej till glass idag.
Bara barnen har somnat om en timme eller så ska jag äta lite nötter och mörk choklad.

Dag 4 av 42

Frukost: Fil och ägg
Lunch: Tacogratäng från gårdagen
Mellanmål: Ägg och lite mörk choklad
Middag: Kyckling och wookade grönsaker

Jag är lite stolt över mig själv! Jag rörde inte pepparkakorna till kaffet, jag rörde inte chipsen och jag rörde inte Alfons lördagsgodis. Dessutom tackade jag nej till en cider.

Dag 3 av 42

Vi vaknade till snö imorse, mindre kul.
Slänger in all mat utom middagen nu eftersom vi åker sen och jag inte har en aning om vad vi får för mat hos mamma.

Frukost: Fil och ägg
Lunch: Vääääldigt kryddstark korv med wookgrönsaker
Mellanmål: Avokado och ägg
Middag: Tacogratäng med botten gjort på dinkelmjöl. (skrivet söndag)

Nu ska jag passa på och duscha medan ungarna sover!

Dag 2 av 42

Även den här dagen har gått jättebra. Imorse tog jag även mod till mig och vägde mig, jag ramlade inte av vågen av en chock i alla fall. :)

Frukost: Ägg och fil.
Lunch: Rester från igår dvs, wookade grönsaker och lövbiff med svampsås.
Mellanmål: Avokado.
Middag: Ungsrostade grönsaker med kycklig i mumsig sås.

Helgen kommer garanterat gå utan problem då vi ska vara hos mamma.

Pausar ett tag

Jag kommer pausa bloggandet ett tag. Är lite mycket igen. Men jag kommer snart tillbaka igen. Fram tills dess kommer uppdateringarna bara vara om min utmaning. För att jag själv ska hålla koll.

Dag 1 av 42

Första dagen idag och jag startade ganska oförberedd, men det gick bra ändå.

Frukost: Ägg och fil
Lunch: Wookade grönsaker, köttfärsbiff och vitlökskryddad cremefraisch.
Mellanmål: Ägg
Middag: Lövbiff med rödlök och svampsås med wookgrönsaker.

Motion har det dessvärre inte blivit något utav, men första förändringen blir maten. Jag är dock så sugen på att börja träna, men det kommer. Vi har fått ett jättebra erbjudande på gymmet nu som jag kommer hoppa på.

Supernöjd!

Åh, det var så skönt att klippa sig idag! De är trevliga där och min frisör är toppen! Jag gav henne fria händer och det resulterade i en frisyr som jag nog inte skulle ha vågat göra på eget initiativ. Halva håret är klippt kort och längden är kvar på andra sidan. Det har blivit jättebra och jag känner mig verkligen nöjd!
Jag ska se om jag kan ordna fram någon bild. :)

Nu funderar jag på att plocka fram böckerna en stund innan Greys börjar.

Smärtor!

Idag när jag vaknade gjorde halsen rejält ont igen och hostan har blivit värre. Känns nästan som när jag hade bronkit i somras, men det hoppas jag att jag slipper nu. Dessutom har jag världens mensvärk och är just nu för lat för att gå till köket och ta en tablett. Mycket skönare att sitta i soffan under en filt. Jag har dock turen som bara har mensvärk första dagen och det är skönt!

GI har jag kickat igång. Blev en tur till ICA imorse på väg hem från förskolan för att köpa mjölk, fil och ägg samt pyttipanna som lunch till barnen. Jag har köttfärsbiffar i frysen jag ska plocka fram och wooka grönsaker till som lunch. I eftermiddag ska jag handla och då försöka hitta något hyffsat snabbt och lätt till middag eftersom jag ska iväg och klippa mig innan middagen.

Jag ser verkligen fram emot klipptiden i eftermiddag. Det är dags för en förändring och jag tänker lita på min frisör att hon kommer på något som blir bra.

Nu kör vi, 6 veckor utan kolhydrater!

It´s just not a good day

Tänker massor, på allt möjligt. Är trött, men tror inte att jag kommer kunna sova. Jag behöver förändring i mitt liv, jag behöver göra något. Alla dagar är de samma. Vakna, göra välling, mata välling, byta blöja, få på kläder, frukost, på med ytterkläder, få ner ungarna till bilen, lämna Alfons, in med Meja i bilen, ur med Meja ur bilen, av med ytterkläder, lägga Meja, Facebook och bloglovin till Rachel Ray, kaffe, hämta vaken Meja, leka lite, mellanmål, blöjbyte, på med ytterkläder, ner till bilen, hämta Alfons, in i bilen, få in båda barnen, av med ytterkläder, fixa lunch snabbt, få båda barnen att äta, plocka undan, leka och vänta på att Tobias ska komma hem. Sen rullar det vidare så, varje förmiddag, varje vecka. Jag är uttråkad.
Jag har ingen energi eller tid till att bry mig om mig själv längre. Håret ser ut som ett fågelbo, sminket är orört, benen orakade, ögonbrynen som buskar, hyn i uppror, naglarna sönder. Det är ett under att jag får på mig rena kläder på morgonen. Jag som vill orka bry mig om mig själv!

Jag vill ha semester. Jag vill ladda batterierna. Jag vill vara barnledig, en hel helg. Men när?! Jag önskar verkligen någon kunde erbjuda sig istället för att vi ska behöva fråga.

Det positiva med att plugga...

... är helt klart att med gott samvete kunna lämna över barnen till Tobias, sätta i hörlurarna och ta ett par lugna timmar tillsammans med böckerna. Det är så jävla skönt ibland. Idag är en sådan dag. Nu ska jag strax skicka iväg Tobias och barnen till hans mormor och morfar medan jag plockar fram böckerna och läser ett par timmar. Emellan ska jag baka solrosbröd också. Btw, jag tror fasiken att vi ska sluta köpa bröd. En gång i veckan kan jag gott baka bröd och eftersom jag inte äter bröd så går det automatiskt inte åt så mycket. Inte för att jag är någon storätare utav det ändå, men men.

Surprise surprise, det regnar!

Imorse gjorde barnen morgon redan vid 05, men de var snälla nog och lät mig ligga och dra mig i sängen tills strax efter 06. De lekte i sängen och på golvet. Riktigt skönt nu när de kan roa varandra ett tag.
När jag väl tog mig upp möttes jag av mörker och regn. Fast det känns lite skönt, vi kan gärna ha en rejäl innedag i eftermiddag. Jag ska baka lite bröd och så tror jag att vi ska baka bullar igen. Denna gång blir det nog vanliga kanelbullar.

Imorgon ska jag sätta igång med mina 6 veckor utan kolhydrater och jag känner mig taggad. Bullarna i frysen kommer inte sätta stopp för mig.
Så idag passar jag på att äta det som jag gillar och imorgon är det stopp. Jag ska försöka få Tobias att haka med lite lätt. ;) Min belöning efter de här 6 veckorna är att jag ska börja träna på gymmet. Tycker jag känns som en mycket bra belöning.


Jag vill kunna ta bra bilder!

Ibland lyckas jag, att få till en bra bild. Men oftast blir de skit, trots att jag försöker. Men jag skulle verkligen vilja kunna få fram riktigt bra "inrednings-tidnings" bilder på lägenheten. För de bilder jag har nu, de gör verkligen inte lägenheten rättvisa, de försämrar sanningen. Försökte ta bilder på Alfons rum idag, men de blev totalt värdelösa. Nog för att jag inte är riktigt nöjd med hans rum men bilderna gjorde verkligen inte rummet rättvist. Tänkte att jag skulle passa på medan rummet ändå var städat. Men jag får väl göra ett nytt försök imorgon.
För er som är nyfikna på köket och Mejas rum så finns det bilder på Styleroom. Klicka på album så ser du bilder. Det kommer komma upp mer allt eftersom.

Städningen blev inte riktigt färdig. Efter att jag dammsugit Alfons rum så var påsen full och vi hittar inte våra nya påsar efter flytten. Hopplöst. Så imorgon får jag väl jaga reda på påsar så jag kan få klart städningen.
Sen lyckades jag även med bedriften att klampa rakt in i Alfons bobbycar och slita av halva stortånageln. Gjorde något så djävulskt ont! Tur det inte är sommar, så jag har fått tillbaka tån tills dess. ;)

Nu blir det soffan resten av kvällen!

Nya pampers Active fit!

För ett tag sedan fick vi ett buzzador paket med blöjor. Snacka om uppskattat som småbarnsförälder! Blöjorna var från Pampers och deras nya Active Fit. Jag har ALDRIG varit med om maken till tunnare blöja! Min första instinkt var att de kommer läcka på nolltid. Men, under de veckor vi har använt blöjorna har de inte läckt en enda gång. Meja har haft blöjorna på dagen och på natten, och med andra blöjor har vi ofta haft läckage på morgonen, men inte nu. Dessutom märks det knappt att blöjorna är fulla, de är fortfarande supertunna.

Jag kommer aldrig mer att använda någon annan blöja på Meja.

Jag fick ett ryck

I förmiddags fick jag ett ryck och började städa. Snart är det färdigt. Tobias håller på och bär ner det sista till förrådet och efter det ska jag dammsuga och torka golven. Sen är det klart!
Det känns ljuvligt!

Smart Malin, smart!

Fick tipset av ComHem att reeboota hela modemet. Gjort. Men problemet är ju att jag måste ha en nätverkssladd för att återaktivera modemet. Och vart har vi en nätverkssladd? Har inte en aning, men en misstanke om att det finns i vårat sovrum. Men där ligger Meja och sover så där inne kan jag inte börja rota nu. Tur jag kan snålsurfa på lärcenterns internet. :)

Monday morning

Helgen försvann som vanligt i rasande fart och den här helgen har ändå varit ganska så lugn. I fredags somnade vi tidigt hela familjen. I lördags var vi på kalas i Skövde på kvällen och igår gjorde vi i stort sett inget. Vi var ute och kollade in huset som svärmors pojkvän ska hyra.

Vi har lämnat Alfons på förskolan och Meja sover sin morgonvila. Jag ska ringa ComHem och fråga varför vårat modem kopplar ner hela tiden och så ska jag ringa till frissan och ändra min klipptid på onsdag. Har en tid på förmiddagen men eftersom Tobias jobbar så blir det svårt. Förhoppningsvis har hon en tid på eftermiddagen istället för en klippning är verkligen välbehövligt.

Nu ska jag dricka kaffe och börja ringa.

Update om brevet

Jo, jag har glömt att skriva uppdateringen om brevet till pappa. Det skickades i måndags och han fick det i tisdags. Hur jag nu vet det? Jo, hans nuvarande fru har nämligen telefonterroriserat mig sedan dess. Hon har ringt flera gånger på min mobil och lämnat meddelanden. Jag vill varken prata med henne eller höra vad hon har att säga, så Tobias lyssnade av meddelandet. Tydligen vill hon prata med mig ang brevet jag skickade till pappa. Jag vill inte prata med henne, och jag tycker det är patetiskt att hon börjar intressera sig för mig nu då hon inte har brytt sig ett uns tidigare.

Jag känner dock att en sten har lyfts sedan jag skickade brevet. Nu behöver jag inte träffa honom mer, jag behöver inte ha kontakt med honom överhuvudtaget och jag kan börja gå vidare. Många tror nog att det är lösa grunder som jag bryter med honom, men det är det verkligen inte. Det finns få personer som vet om hela historien bakom.

Jag går snart ut i strejk!

Jag behöver vara barnledig. Jag kommer bli tokig annars! Jag blir galen utav att Meja vägrar sova, att hon aldrig kan lära sig vad och vad hon inte får pilla på, att hon alltid gnäller! Det är ett konstant gnäll, från morgon till kväll och det driver mig till vansinne! Jag blir galen utav att alltid behöva se ut som ett lik för jag har aldrig tid att duscha. Den tiden jag har är sent på kvällen och då måste jag lägga mig med blött hår och ser därmed ut som ett fågelbo i huvudet dagen efter. Jag blir tokig på att jag aldrig någonsin kan göra ett telefonsamtal när barnen är hemma för det skriks och gapas konstant i bakgrunden. Och jag blir tokig på att det enda jag kan göra är att sitta still i soffan utan att det gnälls eller tjatas på mig, jag kan aldrig plocka i ordning eller ta fram dammsugaren.

Jag sliter fan snart av mig håret om jag inte får vara barnledig!!

Äntligen fredag!

Enda tråkiga med att det är fredag är att Tobias jobbar en timme längre idag, men vad gör väl det om 100 år?
Ikväll önskar jag en nystädad lägenhet, en film och en påse lösgodis. Men jag tror inte att det där med en nystädad lägenhet kommer gå vägen. Men det kanske inte är omöjligt? Vi har i alla fall tvättid idag så vi kan tvätta undan lakan och handdukar. De torkar inte så bra i lägenheten så det är skönt att köra sånt där nere.

Usch. Min blogg känns bara tråkig just nu så jag avslutar här.

Så seg

Jag sov nästan två timmar i eftermiddags. Lite dåligt samvete att Tobias fick ta barnen själv, eftersom han har börjat jobba klockan 04 och 05 hela veckan, men å andra sidan var han borta hela förra veckan. Jag känner mig oerhört glad att den här förkylningen inte kom förra veckan.
Halsen gör grymt ont och nu ikväll har jag även ont i hela kroppen. 

Men vi har haft svärmor här på fika en sväng och jag slängde ihop en kladdkaka i micron. Smidigt värre. Jag kikade senare på en läkemedelstenta och känner verkligen att jag kommer fixa den delen utav kursen. Jag tyckte nästan det verkade för lätt och logiskt men det kan nog ändra sig. Imorgon hoppas jag att jag har ork för att öppna boken och börja räkna lite.

Nu är det dags för lyxfällan sen hoppas jag på att jag kan återgå till att sova.

Snart

Om 10 min måste jag släpa mig ur soffan, väcka Meja och åka och hämta Alfons. Det känns ovanligt jobbigt idag.

Utmanar mig själv!

Jag ska utmana mig själv. 6 veckor utan kolhydrater med start på måndag. Bara jag planerar så ska det fungera.

Energin ligger lågt på minus

Igår kväll kände jag mig riktigt risig. Ont i halsen och ont i kroppen. Så under kvällen satt jag bara i soffan och såg på tv och tog en varm dusch innan jag la mig. Imorse när jag vaknade var hela halsen igensvullen och rösten nästan borta. Nu har jag lite mer röst, men fortfarande hysteriskt svullen i halsen. Min energi ligger verkligen långt ner på minus just nu. Och jag skulle så gärna vilja ha energi!

Som vanligt vid den här tiden så sover Meja, vilket hon förhoppningsvis gör i 50 min till. Hon har själv börjat dra ner lite på sovtiden på dagen så det dröjer nog inte allt för länge innan hon bara sover vid lunch.

Idag måste jag börja räkna läkemedelsräkning, tentan är om fyra veckor så det börjar verkligen bli stressigt. Nästa helg åker vi ner till mamma och då räknar jag med att kunna läsa rejält. Jag tänker verkligen inte kugga den tentan!!

Nej, nu ska jag njuta av soffan en stund till så jag orkar röja upp efter baket igår och starta en tvättmaskin sen.

Ska bli skönt att slippa!

Om ett par veckor är jag heltidsstudent igen och slipper då hålla på att försöka få dagarna att räcka. Det ska bli skönt, för nu är tydligen mina SGI dagar slut redan. Eller ja, jag har 7 kvar men de räcker inte helt under tiden som är kvar. Så nu väntar jag på att FK ska ringa upp mig så jag kan få reda på ifall jag får plocka ut 4 lägstanivådagar per vecka när jag läser på halvtid. Det borde funka, men man vet ju aldrig hur de resonerar. Annars lär det bli lite lite pengar ett tag framöver, men det går nog.

Meja är så mycket bättre! Det har nästan slutat komma var i ögonen och rossligheten är borta. Hon är lite gnällig och vill gärna bli buren, men det hoppas jag släpper snart. Vi behövde inte söka vårdcentralen utan det blev sämre under en dag för att sedan bli bättre. Alfons och Tobias är förkylda, men inte mer än att de har lite ont i halsen.

Igår fick jag ÄNTLIGEN upp mina gardiner! Nu känns lägenheten så mycket mer färdig än vad den gjorde tidigare. De i vardagsrummet blev lite kortare än planerat, men det blev bra ändå. Alfons tyckte vi hade fått jättefint. Sötknort!
Nu är det bara lite småplock kvar och så ska jag hitta gardiner till sovrummet eftersom Tobias hade slängt våra. Karlar!

I eftermiddag funderar jag på att baka solskensbullar tillsammans med barnen, vädret är grått och kallt så det passar väl bra för en inomhussyssla?

Man kan ju bli tokig för mindre!

Symaskinen krånglar, tråden går av hela tiden. Hemmet ser ut som fan rent ut sagt och Meja bara gnäller. Hon är bara nöjd om hon får sitta i mitt knä eller klättra på mig. Jag fattar inte varför våra barn ska vara sådana? Alfons var precis likadan, skulle sitta i knät hela tiden. Och jag får panik, panik på lägenheten och panik över att inte kunna göra nåt. Tiden springer ifrån mig och jag ligger redan en vecka back med plugget. Kul!

Utmanad av Gin

Utmaningen kallas Alla goda ting är fyra. Man ska lista fyra st av följande:

4 Tv-program jag gillar:

- Desperate Housewives

- Greys Anatomy

- Cougar Town

- Rachel Ray


4 saker jag gjort idag
- Lämnat Alfons på förskolan

- Ätit frukost

- Skrapat rutorna på bilen (kaaalllttt!!!)

- Bråkat med symaskinen


4 saker som jag längtar efter

- Att få ordning hemma

- Vara barnledig

- Ta examen

- Börja jobba


4 saker på önskelistan

- Ett hus

- En kaffe maskin

- En ny mobil

- Gott om pengar på sparkontot


4 saker som jag avskyr

- Sena tåg

- Räkningar

- Oreda

- Telefonförsäljare


4 saker jag tycker om att göra

- Pyssla hemma

- Ta sovmorgon

- Träffa mina vänner

- Busa med barnen


4 saker jag ätit idag

- Smör

- Ost

- Bröd

- Energidryck (visserligen drack jag den, men det är ju inte ens lunch än så mer har jag inte fått i mig)


Jag utmanar alla som känner sig manade!


Passerar

Helgen passerade förbi fort. Tobias kom hem ganska sent i fredags kväll men hann med att kramas lite med Alfons innan han somnade. Jag somnade också tidigt, det var skönt! I lördags var vi hemma på förmiddagen men åkte sedan till Skövde för att köpa vinterskor till Alfons. Hittade ett par fodrade stövlar och de kommer nog fungera riktigt bra. Jag hittade också fodrade boots till mig själv. Meja hittade jag dock inga skor till, det är lite svårt att prova på henne eftersom hon inte stödjer så bra på fötterna än. Men jag ska leta vidare. På kvällen pysslade vi här hemma och somnade tidigt.

Igår åkte vi till Jönköping oplanerat eftersom jag behövde tyget till gardinerna och inte kommer kunna åka ner på onsdag som jag trodde. Handlade det och lite annat på IKEA innan vi åkte hem.

Meja och Alfons är fortfarande förkylda. Alfons är dock såpass pigg så han orkade gå till förskolan idag. Meja har fått en rejäl ögoninflammation och är fortfarande rosslig. Är hon inte bättre ska jag ta med henne till vårdcentralen imorgon så de får kolla ifall hon behöver antibiotika.

Ensamstående

Ni vet säkert att jag och Tobias var på gång att separera i våras. Det gick så lång att vi berättade för familj och vänner samt letade varsinn lägenhet. Nu har jag levt som ensamstående mamma i en vecka och det vill jag aldrig mer göra! Inte för att det är så mycket jobbigare att vara ensam med barnen, det är jobbigt att vara ensam överhuvudtaget! Jag saknar honom något så fruktansvärt men som tur är så bör han vara hemma om cirka 2 timmar. Men de känns långa de två timmarna.

Kuddar

Skrevs under förmiddagen men jag glömde publicera:

Efter nattens bravader då Alfons kom in och väckte mig och Meja vid 02 och skulle leka så borde jag ha passat på att sova när Meja sover, men istället så började jag sy på mina kuddar som jag aldrig hann igår eftersom Meja vaknade och jag fick lägga mig. Tyvärr hittade jag bara en kudde och risken är nog stor att jag råkat slänga den andra kudden, men jag ska leta mer. Men i alla fall, jag blev supernöjd!



I eftermiddag/kväll kommer Tobias äntligen hem. Det är efterlängtat med lite avlastning. Innan dess ska jag försöka ta mig en dusch, plocka ordning och åka ner till Kappahl och köpa en jacka. Intressant att se hur detta går med två barn...

Brev



Hej Pappa.
Anledningen till att jag skriver till dig och inte hör av mig på annat sätt är för att jag har tagit beslutet att bryta med dig och mina halvsyskon.
Jag har aldrig känt mig som en del av familjen, jag har alltid upplevt att jag fått reda på saker sist eller blivit helt utesluten. Jag har alltid känt mig mindre värd jämfört med xxxx, xxxxx och xxxx. Jag har försökt att skapa en relation till dig flera gånger men tycker fortfarande att jag inte riktigt känner dig eller direkt vet något om ditt liv. Ännu mindre vet du om mig. Jag har försökt att glömma och förlåta många saker med hjälp utav kuratorer och psykologer men jag får ändå ångest varje gång vi pratar. Du har inte varit någon pappa till mig mer än det biologiska bandet. Du har inte visat intresse för mig eller mina barn, du har bara ställt krav att jag ska höra av mig med jämna mellanrum.

Jag har alltid varit rädd för att visa mig svag inför dig, just därför kan jag ha undvikit att höra av mig till dig i perioder. Du har svikit mig så många gånger genom åren som gått vilket har resulterat i att jag har svårt att lita på människor.

Jag har väntat i över 10 år på att du ska berätta för mig att du och xxx gifte er. Jag har vetat om det hela tiden, men jag har aldrig fått höra det från dig. Jag väntade i flera månader på att du skulle berätta att ni skulle få barn, det fick jag veta från dig sist av alla. Jag visste långt innan. Jag är din dotter men ändå visste hela släkten om det före mig!
Nu har jag väntat i flera veckor på att du ska berätta att eran son är född, men det har inte varit ett ljud.

Jag är besviken, arg och sårad över att ständigt vara utanför. Jag vill inte känna så mer, jag vill slippa den ångesten jag känner inför att ha kontakt med dig och syskonen.
Jag har en egen familj, jag är lycklig i mitt liv och jag känner mig redo att klippa banden. Något jag har övervägt i över 10 år.

Jag ber dig därför att inte kontakta mig mer. Jag vill inte heller att xxxx, xxxxx, och xxxx kontaktar mig mer. JAg har inte varit en del av xxxxx släkten på snart tjugo år och nu är det dags att avsluta.

All lycka till dig, xxx och eran son.

/Malin

Take me back to!



Den här låten sitter jag och lyssnar på repeat just nu, högt i hörlurar. Båda barnen sover så jag passar på. Men jag blir lite ledsen när jag lyssnar på den. Även om jag älskar mitt liv som är nu, mina barn och min man så längtar jag tillbaka till tiden jag hade i mitt etta. Jag hade blivit fri från ett långt och inte helt smärtfritt förhållande, självförtroendet var i botten efter att ha fått höra i nästan tre år att jag inte var värd något och efter att ha blivit lämnad genom en otrohet, utkastad på gatan. Jag trodde aldrig att jag skulle läka, men min nya lägenhet byggde upp mig.
Jag har alltid älskat mörker och natten när allt annat är stilla, det är då jag vill sitta i lugnet och pyssla med mitt samtidigt som jag lyssnar på hög musik i hörlurar. Detta ägnade jag mig åt i ett år. Under sommaren satt jag på balkongen och kjedjerökte i mörket med musik i öronen. I fåtöljen satt jag och grät på nätterna med musik i öronen. I sängen låg jag på mage framför datorn på msn, pluggade och lyssnade på musik nätterna igenom. Vissa nätter jobbade jag och då satt jag där i mörkret och njöt av att bara vara.

Jag älskade mitt liv även om jag mådde så jävla dåligt. Jag älskade att må dåligt och bara få läka. Den här låten är en typisk låt som jag lyssnade på nätterna igenom för sju år sedan.
Jag saknar att kunna stänga en dörr om mig och bara vara jag. Att ibland inte behöva vara mamma eller fru. Bara Malin. Bara jag. Och jag kan bara vara jag med mig själv.

Ingen lust

Har ingen blogglust. Mamma har åkt hem, lägenheten är tom. Alfons är ute på äventyr med farmor och Meja sover.
Jag saknar Tobias och det är över ett dygn kvar tills han kommer hem.

Vi hörs.

Jahaja

Halva dagen har gått och vad har jag fått gjort? Jag vek in tvätten förut, det är typ det. Mamma är här om ungefär en timme och jag har med andra ord inte ens fått gjort hälften utav det jag hade tänkt. Jag har bara gått och irriterat mig på färgen och inte haft lust att göra nåt.
Men jag kanske får ta tag i det hela och åtminstonde plocka ur diskmaskinen och plocka i nya disken innan hon kommer?

Det lönar sig inte att vara dumsnål!

Jag är så arg på mig själv! Vi köpte billig färg när vi målade om lägenheten och det får jag fanimej bittert ångra nu. Färgen är extremt känslig och allt lämnar märken, det räcker med att man nuddar väggen med något eller smutsiga fingrar. Ska jag sedan dit och torka, ja då släpper färgjäveln!

Med andra ord så kommer vi pö och pö få måla allt igen med bättre färg, superkul! Framförallt är det ju jävligt roligt i barnens rum. Men det som känns viktigaste att ta först är hallen, vardagsrummet och alla fönster. Det är de ställen som det hitills blivit mest märken.

Nu ska vi hämta Alfons!

Planering

Har suttit en stund på försäkringskassans hemsida och försökt planera föräldrapenningen så jag inte går back ekonomiskt nu när jag pluggar. Troligtvis går det ihop om jag tar ut 2 sjukpenningnivå dagar och en lägstanivå dag per vecka. Jag kan om jag vill ta ut fyra dagar eftersom man på FK får ta ut helgerna.

Alfons är på förskolan och Meja ligger och sover morgonvilan. Jag har druckit mitt morgonkaffe och funderar på om jag ska ta tag i något eller om jag ska njuta utav lugnet med Meja sover. Jag tror det blir det sistnämnda. Mamma kommer i eftermiddag och jag skulle vilja ha allt färdigt, men å andra sidan så vet jag att mamma hjälper mig så ikväll sitter säkert gardinerna uppe i vardagsrummet.

Imorgon har jag min första dag i skolan. Ska bli spännande!

Snacka om chock!

Alltså, jag har ju varit medveten om att elräkningen kommer gå upp rejält nu när vi betalar för värmen och har diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten. Men jag höll på att svimma när jag såg att årsförbrukningen var 8800kwh. Fast sen började jag räkna, och då insåg jag att om vi behåller den årsförbrukningen så kommer vi hamna på samma som vi betalade allt som allt för den gamla lägenheten, och då kändes det inte så farligt längre.

Nu ska jag försöka få upp Alfons från vila, och sy gardiner.

Tidig morgon

Idag blev det en väldigt tidig morgon efter en kass natt. Alfons sov hos mig ett par timmar och vid 05 vaknar jag av att han helt förtvivlat ropar på pappa. Då hade han kissat i sängen. Det är ytterst sällan det händer så han brukar bli väldigt obekväm när det händer. Men vi la handdukar i sängen och sedan somnade jag om en stund. Alfons roade sig dock med att leka med Meja så båda barnen har varit vakna tidigt.

Eftersom jag behöver tvätta lakan så får jag ju chans att använda våran torktumlare idag. :)

Nu är det strax dags för frukost och sedan iväg till förskolan.

Tomt

Tobias har åkt till Uppsala och borde snart vara framme. Det är tomt, ruggit tomt!
Tänkte nyss skicka ett sms till honom och skriva att det finns en tårtbit kvar tills han kommer hem imorgon, men jag ändrade mig när jag insåg att det är på fredag han kommer hem och tårtan troligtvis inte är så god då.

Barnen sover, Robert har varit här och fikat och jag ska nog strax lägga mig. Här blir det ju morgon runt 06. Vi hann med lite pyssel i lägenheten innan Tobias åkte och det blir så fint. Imorgon hoppas jag hinna börja med gardinerna!

Sov gott!

Happy birthday to me!

26 år gammal. Fått höra flera gången idag att jag är gammal. Äsch, jag är visserligen närmare 30 än 20, men gammal?!
Jag har haft en bra födelsedag. Fick sovmorgon och blev sedan väckt av finaste ungarna. Present på bordet och frukosten framdukad. Mormor och svärmor har varit här på tårtbesök. Fått presentkort, ett halsband med barnens namn och en ring med barnens namn. Jättefina båda två!
Tvättmaskinen är installerad och jag har äntligen fått kört första maskinen med tvätt. Imorgon blir det ytterligare en maskin och en dag när mamma är här ska jag boka tid där nere för att köra lakan.
Vi börjar få fint här hemma och jag trivs ruggit bra. Det känns superbra!

Det blir lite tråkig avslutning på dagen dock. Tobias åker snart till Uppsala. Han lägger Meja just nu och åker sedan och då ses vi inte förrän på fredag eftermiddag. Ikväll kommer Robert hit och umgås med mig och imorgon kommer Malin. Jag är tacksam för fina vänner!

Hoppas ni har haft en skön söndag!

Ett supersnyggt kök!

Jisse, vilken förändring det har blivit i köket! Jag önskar att jag hade kommit ihåg att ta bilder innan vi gjorde våran budget renovering, men idag kom jag i alla fall ihåg att ta bild på kaklet innan dekoren kom upp. Sedan ska jag försöka att förklara för er hur det såg ut.
Kakeldekoren gjorde susen för köket och även de nya bänkskivorna. Gardinen har jag inte hunnit sy, men det kommer väl tid för det också. Den nya lampan däremot har kommit upp. :D

Bilder kommer framöver, vill att allt är klart först.

Nu ska snart Alfons i säng och sedan ska jag bara sitta i soffan.

Kakeldekor

Halva kaklet är numera svart. Mycket bättre än det badrumsliknande vi hade tidigare. Nu har jag ägnat en timme åt att klippa en hel rulle till och ska fortsätta sätta upp. Förhoppningsvis hinner vi åka och köpa en kakellist i ek innan de stänger så blir det ännu bättre. Tobias har satt dit bänkskivorna i alla fall och gud så mycket bättre det blir.

Övriga familjen åkte till stan för cirka en timme sedan, jag fick inte följa med. Förstår inte varför?! ;)
Men de hämtar upp mig om en stund och då ska jag köpa tvålpump och vas till diskborsten för pengarna jag fick i födelsedagspresent igår. Lördagsgodiset är inte att förglömma heller!

Lördag!

Tobias slutade lite tidigare i natt så vid 03.30 kom han hem. Jag har sovit kass i natt, känns som om jag knappt sovit så när barnen vaknade vid 06 var jag allt mindre än pigg. Men Tobias behöver också få sova så det var bara att gå upp. Nu har jag börjat vakna till liv efter en timme framför datorn. Funderar på att ge mig ut i köket och sätta dit kakeldekoren som aldrig blev ditsatt igår kväll. Idag ska Tobias sätta dit de nya bänkskivorna så då kommer köket bli helt färdigt! Gardinerna ska jag sy, så är det bara!

Ikväll tänker jag köra lördagsmys för hela slanten och då hoppas jag att jag får gå runt och mysa i en färdig lägenhet. Det är inte omöjligt med tanke på att det bara är några få lådor som inte är uppackade. Ikväll ska det lagas god middag och ätas lördagsgodis. Så är det!

Nu sätter jag fart. Ha en mysig lördag och njut av livet!

Down

Känner mig nedstämd. Vet inte vad det beror på, men troligtvis är det för att Tobias ska åka på söndag. Löjligt, ajg vet. Men jag tycker verkligen inte om att sitta ensam i soffan på kvällarna.
Sen känner jag mig inte riktigt hemma i lägenheten än, men jag hoppas det blir bättre snart. Är ovan vid alla ljud och över oss bor en kille i vår ålder som gillar musik. Med andra ord spelas det hög musik på kvällarna, det stör inte direkt, men jag är van vid att ha tyst. Så sett är det bättre att bo i ett hus med bara äldre.
Men å andra sidan, i förra lägenheten hade vi värre underhållning på kvällarna så då är musik bättre.

Barnen har somnat. Meja somnade när Tobias åker till jobbet och Alfons la sig för ungefär en timme sedan. Vi har haft fredagsmys med popcorn och saft. Jag funderar på om jag ska ta och sätta upp kakeldekor innan jag somnar.

It sucks!

På söndag åker Tobias till Uppsala under en vecka. It sucks! Jag vill inte vara ensam! Vi är verkligen inte vana vid att vara ifrån varandra och jag är framförallt inte van vid att vara ensam hemma. Barnen är naturligtvis hemma, men ändå. Som tur är kommer mamma på tisdag och stannar tills torsdag, eftersom jag måste vara i Jönköping på skolan på onsdag för kursregistreringen. Så egentligen är det bara måndag och söndagkväll jag är ensam.

Men men, hemmet börjar i alla fall sakta men säkert ta form som ett hem. Det är inte många lådor kvar att packa upp nu och det känns skönt. Ikväll jobbar Tobias och jag hoppas att jag kan sy lite gardiner när barnen somnat. Men först ska jag och Alfons ha myskväll när Meja somnat. Det var länge sedan vi hade det.
Innan kvällen kommer dock svärfar med fru hit för att fira mig. Jag fyller visst år på söndag...

Hoppas du får en fin fredag och att fredagskänslan har infunnit sig!

RSS 2.0